Y NESLİ GÖÇMEN GENÇLERİN EĞİTİM SORUNLARI VE GELECEK VİZYONLARI; AVUSTRALYA ÖRNEĞİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Y Nesli Göçmen Gençlerin Eğitim Sorunları ve Gelecek Vizyonları; Avustralya Örneği Konferansı 08 Mayıs 2017 tarihinde Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Konferansa akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Sema Sandalcı konuşmasında eğitimin bugünkü durumuna vurguda bulunarak yaşanılan aksaklıklardan bahsetti.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar konferansta Y nesline değinerek y neslinin özelliklerini, nelerden hoşlandıklarını, neler yaptıklarını, ne istediklerini ve iş hayatlarındaki isteklerini anlattı. Y nesli olarak adlandırılan günümüz gençliğinin Avusturya özelindeki problemlerinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar, yurtdışındaki göçmen Türklerin eğitimdeki başarısızlıkları, yaşanan sıkıntıları anlattı. Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız ile yaptıkları araştırmalarda birebir görüşmelerde bulunduklarını ve bu görüşmelerde göçmen Türklerin anlattıklarını dile getirdi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..