VİYOLONSEL TOPLULUĞU, ÇELLİST BENYAMİN SÖNMEZ ANISINA DÜZENLENEN FESTİVALDE SAHNE ALDI

Genç yaşta uluslararası üne kavuşan Viyolenselin Paganini'si, Çello'nun Prensi gibi isimlerle anılan ve genç yaşta geçirdiği bir kalp rahatsızlığı sonucu yaşama veda eden Çellist Benyamin Sönmez anısına 27-29 Haziran 2019 tarihleri arasında Fethiye Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali düzenlendi.

Düzenlenen klasik müzik festivaline Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarından Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı şefliğinde Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Topluluğu da sahne aldı.

Ücretsiz tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyan festivalde başarılı performanslar sergileyen topluluk, gelecek yılki festivale de davet aldı.

Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 12 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 247 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN KAMU-SANAYİ-ÜNİVERSİTE (KÜSİ) İŞ BİRLİĞİNE ÖNEMLİ DESTEK

Trakya Üniversitesi, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Uzunköprü Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek, Kamu-Sanayi-Üniversite (KÜSİ) iş birliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak, üniversitede üretilen bilgiyi ticarileştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak, üretim ve hizmet sektörlerinde inovasyon ve AR-GE faaliyetlerini desteklemek amac..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İLK: “BALKAN-TÜRK TEMEL DRONE EĞİTİMİ”

Uluslararası üniversite olma hedefi doğrultusunda yürüttüğü sistemli çalışmalar ve “Geleceğe Köprü” sloganıyla yola çıkan Trakya Üniversitesi, kapılarını Balkanlar’a açarak uluslararası bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Her geçen gün önemi artan, kuşkusuz Balkanlara can veren kurum ve yapıların başında gelen Trakya Üniversitesi, “Balkan-Türk Temel Drone Eğitimi..