ÜNİVERSİTEMİZE ÖDÜL

Motif Vakfı tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Motif Halk Bilim Ödülleri töreni kapsamında  “2014 Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü” Üniversitemiz Rektörlüğü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 26 Aralık 2014 Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende ödülü teslim aldı.

Rektörümüz “Şehirlerin sultanı sultanların şehri Edirne’den selam getirdim, Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası Edirne’den selam olsun” diye başladığı konuşmasında “Amerika keşfedilmeden önce bu yapılar 1488 yılında inşa edilmişti. Öncelikle külliyenin banisi Sultan II. Bayezid Han olmak üzere atalarımızı rahmetle anıyoruz. 15. yüzyıldan Tıp Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi ile psikiyatri hastalarının devrin en modern yöntemleriyle tedavi edildiği medeniyetimizin çok önemli eserlerinden olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni var gücümüzle korumaya devam edeceğiz. Bu yapıların Üniversitemiz bünyesine geçtiği 1984 yılından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 29 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2911 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..