ÜNİVERSİTEMİZDE “HER YÖNÜYLE SPOR” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Her Yönüyle Spor” isimli panel 27 Şubat 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna ile akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra 2008-2012 Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 2012-2016 Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Koordinatörü Mesut Ergun konuşmacı olarak katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelde Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna alanında yetkin ve nitelikli kişiler ile gerçekleştirilen bu tür toplantıları önemli bulduğunu ifade ederek “Amacımız Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda yenilenebilir bilgiyi, akademik bir eğitim süreci içerisinde panel ve sempozyumlarla öğrencilerimize ulaştırmak ve ilerleyen süreçte fakülteleşme yolunda ilerleyebilmektir.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi, 12 fakülte, 6 yüksekokul, 10 meslekyüksekokulu 5 enstitü, 30 araştırma merkezi, 1 devlet konservatuvarı ve 49.000 öğrencisi ile bölgenin önemli bir Üniversitesidir. 2300’ü Balkanlardan olmak üzere 2650 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Üniversitemiz, Türkiye’de Balkan coğrafyasından en çok öğrencinin tercih ettiği Üniversite olmakla gururludur. Üniversitemiz, bilim, kültür ve sanatta olduğu kadar spor alanında da iddialıdır. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Hakan Tuna, bu amaçla Yüksekokulumuzun Fakülteye dönüştürülmesi gayreti içerisinde çalışmaktadır. Edirne, tarihte Balkanlar’ı ve İstanbul’u fethetmesiyle büyük işler başarmış, Osmanlı’ya bir asra yakın payitahtlık etmiş serhat bir şehirdir. Bu şehrin Üniversitesinin de hedefleri büyük olmalıdır. Biz Üniversite olarak bu bilinçle hareket etmekte ve çalışmayı sürdürmekteyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından okul öncesi ve yetişkinlerde judo branşından sporcular ile 2016 Paralimpik Olimpiyat Oyunlarında Görme Engelli Judo branşında Ülkemize bronz madalya kazandıran Üniversitemiz öğrencisi Ecem Taşkın da bir gösteri gerçekleştirdi.

Bu içerik 28.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1005 kez okundu.