ÜNİVERSİTEMİZ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SEKTÖRÜNÜ TANIMAYA TREDAŞ’TAN BAŞLADI

Kadınların iş hayatındaki istihdamının ve cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasına ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik olarak IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliğinde “Ver Elini Üniversite, Gelecek IC Enerji’de” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Üniversitemiz Kariyer Merkezi tarafından 22 Kasım 2017 tarihinde Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye teknik bir gezi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Koçyiğit ve IEEE Trakya Üniversitesi Öğrenci Topluluğundan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen geziye Üniversitemiz ve  Kırklareli Üniversitesi Mühendislik bölümlerinden toplam 36 öğrenci katılım gösterdi. 

Öğrencilere TREDAŞ Genel Müdürlüğünde şirket yapısı, çalışma şekli ve yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler verildi. Gezi grubu, TREDAŞ’ın teknolojik altyapısının yerinde izlenmesi amacıyla operasyon yönetimini tamamen merkezileştirerek enerji kesintilerini minimize eden TREDAŞ Operasyon Merkezini ziyaret etti.

TREDAŞ Genel Müdürlüğü ziyareti sonrası Türkiye’deki elektrik dağıtım şirketleri arasında örnek eğitim merkezlerinden biri olan Kırklareli-Lüleburgaz TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi (TEM) öğrencilere tanıtıldı. Öğrenciler teknik eğitim merkezinde derslerde gördükleri konuların sahadaki uygulamalarını öğrenme fırsatı buldu.­

Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında TREDAŞ kariyer olanakları, mühendislik fakültelerinden mezun, TREDAŞ’ta çalışan kadınların sektöre bakış açıları ve deneyimleri öğrencilere aktarıldı.

Proje, kadın mühendislerin enerji sektöründe istihdam edilmelerinde süregelen dengesiz dağılımın giderilmesine katkı sunmayı ve enerji sektöründe cinsiyet ayrımı yapılmaksızın herkese eşit fırsatlar sunulması ile gerek sahada gerekse yöneticilik pozisyonlarında kadınların aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyor. 

 

Bu içerik 19.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1017 kez okundu.