TURKCELL GLOBAL BİLGİ’DEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Türkiye’nin Müşteri Deneyimi Çözümleri Merkezi Turkcell Global Bilgi, gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ve yeni projelerin masaya yatırılması amacıyla 26 Temmuz 2019’da Trakya Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun makamında gerçekleştirilen ziyarette Turkcell Global Bilginin Trakya Üniversitesinin gelişmiş teknolojik altyapı ve güçlü akademik kadrosu ile özellikle Yapay Zeka alanında yapılabilecek iş birlikleri hakkında somut adımlar atılması konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca, Turkcell Global Bilgi Kariyer Günleri, panel, eğitim ve 2020-2021 Akademik Yılı’nda eğitim öğretime başlayacak olan Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü ile yapılacak ortak çalışmalar da görüşüldü.

Türkiye’de Balkan dilleri alanında eğitim veren tek üniversite olan Trakya Üniversitesinin Turkcell Global Bilgi ile halihazırda oldukça güçlü bir iş birliği içerisinde olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “AR-GE çalışmaları ile teknoloji alanında Ülkemizi devler ligine girmeye yaklaştıran Turkcell Global Bilgi ile iş birliği tesis edeceğiz. Teknoparkımızda yazılım konusunda çok ileri firmalarımız var. Günümüz teknolojisini yakalayan projeler gerçekleştiren Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü hocalarımız bilimsel düzeyi yüksek iş birliğine hazır. Çalışma alanı, teknolojik altyapı ve yetiştirdiği insan gücünün yanı sıra tüm bağlantıları ile Trakya Üniversitesi, Turkcell Global Bilgi'yi desteklemeye hazırdır. Hayata geçirilecek bu iş birliği iki kurum içinde prestij sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.
Ziyarete Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile Turkcell Global Bilgi - Bilgi Teknolojileri Direktörü Hakan Kendirci, Turkcell Global Bilgi Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren ile Kurumsal Çözümler ve İş Zekası Birimi Müdürü Savaş Doğan ve Müşteri Çözümleri Yönetimi Müdürü Ahmet Salt Tarımcı katıldı.



Haber: Canberk Beşirik&Fırat Güngör
Editör: Sertan Atasoy
Fotoğraf: Mustafa Topyanak
Bu içerik 02.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1010 kez okundu.