TÜRK TARİH KURUMUNDAN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİNE KİTAP BAĞIŞI

Türkiye’nin tarih alanında en köklü kurumu olan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na bağlı olan Merkez Kütüphane’nin isteğine kayıtsız kalmayarak her biri birer başucu kitabı niteliği taşıyan eser bağışında bulunarak kütüphane koleksiyonunun zenginleştirilmesine katkı sağladı.

150 bine yakın basılı kitabı, veri tabanları ve çevrimiçi yayınlarla Trakya Üniversitesi öğrencileri ve Edirne halkına 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Merkez Kütüphane’ye Türk Tarih Kurumu tarafından gönderilen 335 kitap kısa sürede okuyucularla buluşacak.

Bu bağış hakkında açıklama yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, günden güne kullanıcılara sağlanan hizmetlerin kalitesini artırmak için faaliyetler yürüttüklerini ve koleksiyonu daha zengin hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayarak “Akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin ve araştırmacıların çalışmalarına büyük bir katkı sağlayacak olan bu değerli yayınları bize bağışladıkları için Türk Tarih Kurumu’na teşekkür ederiz.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk Tarih Kurumu ile Trakya Üniversitesi ortaklığında önemli etkinliklere imza attıklarını belirterek “Türk Tarihi Kurumu ile Trakya Üniversitesi iş birliğinde geçtiğimiz Mart ayında ‘İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Uluslararası Sempozyumu'nu gerçekleştirdik. Bu vesileyle değerli hocam Prof. Dr. Birol Çetin’i de Edirne’de ağırlama imkânı bulduk. Ayrıca Prof. Dr. Birol Çetin hocam, Trakya Üniversitesi çatısı altında çalışmalarını sürdüren Edirne Sarayı kazısına büyük bir teveccüh göstererek destekte bulundular. Üniversitemiz ve Türk Tarih Kurumu arasındaki bu yakın iş birliğinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Değerli Hocam Prof. Dr. Birol Çetin’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Bu içerik 05.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 326 kez okundu.