TÜBİTAK-BİDEB 2229 "TIBBİ BİLİMLERDE LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ: TRAKYA 2017"

TÜBİTAK-BİDEB 2229 - Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Proje Koordinatörlüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun yaptığı “Tıbbi Bilimlerde Lisans Öğrencilerine Yönelik Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi: Trakya 2017” başlıklı eğitim programı 07-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Eğitmen olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Vedat Bulut, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Ayar, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Selim Kutlu, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Süleyman Sandal ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’nun yer aldığı etkinliğe 12 farklı üniversiteden 53 lisans öğrencisi katıldı.

Ülkemizin ihtiyacı olan bilim insanının yetişmesi için TÜBİTAK tarafından sağlanan destekle Tıbbi Bilimler alanında eğitim gören lisans öğrencilerinin üretken yönlerinin ortaya çıkarılmasına ve bilimsel araştırma yapmaya yatkınlıklarının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinliğin ilk bölümünde genel bilgiler verildi. Etkinlikte TÜBİTAK’ın lisans öğrencilerine sağladığı burs ve proje imkânlar tanıtılarak katılımcılara proje yazımından önce temel bilgiler verildi. Öğrenilen bilgiler kapsamında bilimsel araştırma sorusu nasıl tasarlanır, kaynak tarama stratejileri-bilgiye ulaşım, bir bilimsel makaleyi kritik okuma ve analiz ile proje önerisi hazırlama ile ilgili uygulamalar yaptırıldı.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..