TÜBİTAK-ARDEB ULUSLARARASI PROJE YAZMA EĞİTİMİ

TÜBİTAK-ARDEB Uluslararası Proje Yazma Eğitimi 13 Nisan 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemizden uluslararası proje deneyimi olan akademisyenlerimizin ve Sofia Genomic Center Başkanı Acad. Prof. Dr. Atanas Atanassov ile Trakia Democritus Üniversitesinden Prof. Dr. Ionnis Tokatlidis’in sunumlarını gerçekleştireceği etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdi.

Rektörümüz Üniversitemizin projelere verdiği önem ile ilgili yaptığı konuşmasında 3. Nesil üniversitelere geçişte AR-GE, inovasyon ve üniversite–sanayi iş birliğine dikkat çekti. Rektörümüz “Üniversite olarak AR-GE kapasitesinin artırılması için uluslararası projeler çok önemli. Biz de aldığımız TÜBİTAK 1000 projesi ile projeler konusunda %100’e yakın bir farkındalığa ulaştık. Aynı zamanda TÜBİTAK projelerinden gelen gelir ile 14 araştırmacıya istihdam sağlıyoruz ve yaptığımız çalışmalar ile AR-GE gelirlerini artırmayı planlıyoruz.  TTO’nun 2. yılını doldurması ile 10 yıl sürecek olan 1513 projesi hedeflerimizin arasında yer alıyor.” dedi.

Rektörümüz eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederek katılımcılara başarılar diledi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa İnan TÜBİTAK projeleri ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi ve eğitimlere başlandı. Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilginin yer aldığı program ekte yer almaktadır. 

Bu içerik 13.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1521 kez okundu.

Dosyalar

5.pdf