TÜB 19. ÜST KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 19. Üst Kurul Toplantısı, birliğe üye beş üniversitenin rektörünün katılımıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Dönem başkanı sıfatıyla Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün başkanlık ettiği toplantıya Trakya Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe, Kırklareli Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, TÜB 5. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Atalay, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Moralar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden katıldı.

Üniversiteler arası iş birliği protokolleri çerçevesinde önceki üst kurul toplantısında alınan kararlar, bunlara ilişkin gelişmeler ile TÜB 2021 Yılı Etkinlik Takvimi içerisinde planlanan etkinliklerin ele alındığı toplantıda alt kurullardan gelen akademik dergi çalışmaları, pandemi sürecinde sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları görüşülürken üye üniversitelerin yabancı dil eğitimleri ve hazırlık programları, ölçme ve değerlendirme uygulamaları ile Kalite Güvence Çalışmaları konusunda yapılabilecek ortak faaliyetler değerlendirildi.

Ayrıca Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm konusunda yapılabilecek çalışmaların ve üye üniversitelerin geliştirdiği yazılımların ortak kullanımının görüşüldüğü üst kurulda son olarak birliğin kuruluşunun 10. yıl kutlamaları kapsamında planlanan etkinlikler hususunda hazırlanan rapor görüşüldü.

Bu içerik 14 Ekim 2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 496 kez okundu.