TRAKYA UNİVERSİTY JOURNAL OF NATURAL SCİENCES (TUJNS) DERGİSİ WEB OF SCİENCE’DE

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2000 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz sürdüren “Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi” gelişen yapı ve yükselen kalitesiyle Aralık 2016’dan itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı. Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün arttırılması amacıyla Web of Science kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan dergimiz 29 Kasım 2017 tarihi itibariyle 2017 yılı Cilt 18, Sayı 1 dahil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında taranmaya başlandı. Ülkemizde yayınlanan 2000’den fazla bilimsel dergiden sadece 138’i bu indeks tarafından taranırken dergimiz 139. dergi olarak bu liste kapsamına dahil edildi.

Dergi Baş Editörü Doç. Dr. Kadri Kıran, aynı zamanda Türkiye’deki 1500’den fazla bilimsel derginin bulunduğu Dergipark’ın geliştirme grubuna seçilmiş 4 editörden biri olarak çalışmalara katkılarını sürdürmektedir.

Derginin başarısı neticesinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Dergi Editörü Doç. Dr. Kadri Kıran ve Yayın kurulu üyelerinden Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Doç. Dr. Celal Karaman, Doç. Dr. Volkan Aksoy, Arş. Gör. Dr. Burak Öterler’i 13 Aralık 2017 tarihinde makamında kabul etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergileri Kalite Artırma Çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirterek “Güçlü olduğumuz alanlarda zirveyi hedefliyoruz. Bilimsel dergicilik anlamında güçlü olduğumuza inanıyorum. Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi başarılı dergilerimizden bir tanesi. Dergimiz, Web of Science kapsamında taranarak bilimsel anlamda tanınırlığını artırmaktadır. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Dergimiz, Rektörlük adına Dergi sahibi Prof. Dr. Murat Yurtcan, Baş Editör Doç. Dr. Kadri Kıran, Sayfa Editörleri Doç. Dr. Celal Karaman, Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Dil Editörü Doç. Dr. Volkan Aksoy ve Dizgi Editörü Dr. Burak Öterler’in katkılarıyla yayınlanmaktadır.

Dergimize http://dergipark.gov.tr/trkjnat adresinden ulaşabilirsiniz.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..