TRAKYA UNİVERSİTY JOURNAL OF NATURAL SCİENCES (TUJNS) DERGİSİ WEB OF SCİENCE’DE

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2000 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz sürdüren “Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi” gelişen yapı ve yükselen kalitesiyle Aralık 2016’dan itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı. Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün arttırılması amacıyla Web of Science kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan dergimiz 29 Kasım 2017 tarihi itibariyle 2017 yılı Cilt 18, Sayı 1 dahil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında taranmaya başlandı. Ülkemizde yayınlanan 2000’den fazla bilimsel dergiden sadece 138’i bu indeks tarafından taranırken dergimiz 139. dergi olarak bu liste kapsamına dahil edildi.

Dergi Baş Editörü Doç. Dr. Kadri Kıran, aynı zamanda Türkiye’deki 1500’den fazla bilimsel derginin bulunduğu Dergipark’ın geliştirme grubuna seçilmiş 4 editörden biri olarak çalışmalara katkılarını sürdürmektedir.

Derginin başarısı neticesinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Dergi Editörü Doç. Dr. Kadri Kıran ve Yayın kurulu üyelerinden Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Doç. Dr. Celal Karaman, Doç. Dr. Volkan Aksoy, Arş. Gör. Dr. Burak Öterler’i 13 Aralık 2017 tarihinde makamında kabul etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergileri Kalite Artırma Çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirterek “Güçlü olduğumuz alanlarda zirveyi hedefliyoruz. Bilimsel dergicilik anlamında güçlü olduğumuza inanıyorum. Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi başarılı dergilerimizden bir tanesi. Dergimiz, Web of Science kapsamında taranarak bilimsel anlamda tanınırlığını artırmaktadır. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Dergimiz, Rektörlük adına Dergi sahibi Prof. Dr. Murat Yurtcan, Baş Editör Doç. Dr. Kadri Kıran, Sayfa Editörleri Doç. Dr. Celal Karaman, Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Dil Editörü Doç. Dr. Volkan Aksoy ve Dizgi Editörü Dr. Burak Öterler’in katkılarıyla yayınlanmaktadır.

Dergimize http://dergipark.gov.tr/trkjnat adresinden ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ HASTANEMİZDE “HASTANE ENFEKSİYONLARI” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimlik Sağlık Kurulu Odası’nda 18 Ocak 2018 tarihinde Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından “Hastane Enfeksiyonları” konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı...