TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİN ROMANYA TEMASLARI, KÖSTENCE ve GALATİ’DE DEVAM ETTİ…

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Romanya’daki temaslarına Köstence ve Galati’de devam etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve hayata geçirilebilecek ortak projeler konusunda temaslarda bulunmak üzere Romanya’ya giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyetine, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan eşlik etti. Heyet, Bükreş ve Mecidiye’deki temas ve ziyaretlerinin ardından, programa Köstence ve Galati’deki temaslarla devam etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu liderliğindeki heyet, Bükreş’ten sonra Köstence’ye geçerek Ovidius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sorin Rugina ile bir araya geldi. Burada, Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu’nun desteğiyle, Ovidius Üniversitesi tarafından düzenlenen “Balkanlar ve Karadeniz Havzası’nda Yükseköğretimde İş Birliği - Çok Kültürlü Bir Ortamda Uluslararasılaşma, Deneyimler, Zorluklar ve Bakış Açıları” başlıklı akademik iş birliği programında açılış konuşmalarından birini gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin Balkanlar odaklı uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu süreçteki tecrübelerini paylaştı. Heyet, Trakya Üniversitesi ve Ovidius Üniversitesi arasındaki mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi, eğitim ve kültür alanında ortak atılabilecek adımlar için de görüş alışverişinde bulundu. Programda ayrıca, Trakya Üniversitesi ve Köstence Ovidius Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu Hırvatistan, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya’dan üniversitelerin katılımıyla oluşturulması düşünülen bir konsorsiyum için de görüş değerlendirmeler yapıldı.

Köstence temaslarının devamında, Türkiye’nin Köstence Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek Başkonsolos Sulhi Turan ile bir araya gelen heyet, daha sonra Köstence Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret ederek Enstitü Müdürü Seher Korucu ile görüştü.
Köstence’nin ardından Romanya’nın Galati kentinde temaslarda bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Iulian Gabriel Birsan’la bir araya geldi. Bilimsel, akademik ve kültürel iş birliği konularının görüşüldüğü ziyarette, Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi ile daha etkin iş birliği içerisinde olmak ve ikili ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Prof. Dr. Iulian Gabriel Birsan’a misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür etti. Görüşmede ayrıca, Rektör Prof. Dr. Iulian Gabriel Birsan, Edirne’ye en kısa zamanda bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini de dile getirdi.

Romanya’nın Galati kentinde temaslarını sürdüren Trakya Üniversitesi heyeti, Romanya Aşağı Tuna Araştırma Geliştirme Eğitim ve Türk Kültür Merkezi Başkanı Gülten Abdulla ile de görüşerek, soydaş ve akraba topluluklar ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.

Heyet, Tulcea şehrinin Babadağ Kasabasında bulunan Sarı Saltuk Türbesi’ni de ziyaret ettikten sonra Edirne’ye döndü.


Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU-Orkun AKMAN
Editör: Sertan ATASOY
Bu içerik 15.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 428 kez okundu.