TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN KOSOVA TÜRK TEMSİL HEYET BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Kosova’da bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada ile birlikte Trakya Üniversitesi’nin uluslararası mezunlarından, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı, Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Levent Buş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kosova’da görev yapan Mehmetçik ile bir araya gelen heyet, askerlerimizle bir süre sohbet etti ve Türkiye’den getirdikleri selamı iletti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararı ile 12 Haziran 1999'dan bu yana Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğinde çok uluslu barış gücü olan KFOR’a bağlı olarak görev yapan Türk Temsil Heyeti’ne gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibini, Heyet Başkanı Kurmay Albay Savaş Yanar karşıladı. Prizren Sultan Murat Kışlası’nda gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk askerinin görev yaptığı tüm bölgelere barışı ve sükûneti götürdüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Kosova’da, ata yadigarı bu topraklarda, soydaş ve akrabalarımızın can ve mal güvenliğini koruyan gözümüzün bebeği Mehmetçiklerimize, Türkiye’den, Edirne’den selam ve sevgiler getirdik. Bilsinler ki Kosova’da yalnız değiller, her zaman onların yanlarındayız.” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Savaş Yanar’a, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar vizyonu ile eğitim ve sağlık alanındaki çalışmaları hakkında bilgi vererek, Kosova’da gerçekleştirdiği temasları aktardı.

Osmanlı izlerinin her köşede görüldüğü ve büyük bir Türkiye sevgisinin olduğu Prizren’de önemli bir misyon üstlendiklerini ifade eden Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Savaş Yanar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kosova ve Prizren’de Trakya Üniversitesi’nin tanınırlığının çok yüksek olduğunu belirten Kurmay Albay Savaş Yanar, kardeş ve dost Kosova’nın gelişip kalkınmasına yönelik atılan adımlardan ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu şahsında tüm ekibine teşekkür ederek ziyaretin kahraman Mehmetçikler için büyük bir moral kaynağı olduğunu söyledi.
Bu içerik 27.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 483 kez okundu.