TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN BALKANLARDA BİR İLK: 1. ULUSLARARASI BALKAN PROTEZ-ORTEZ SEMPOZYUMU

Balkanlara yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trakya Üniversitesi, yeni bir alanda daha önemli bir bilimsel çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği iş birliğinde, 18-19 Ekim 2019 tarihlerinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek “1. Uluslararası Balkan Protez-Ortez Sempozyumu”, 7 Balkan ülkesi ve 1 Avrupa ülkesinden gelecek 8 uluslararası konuşmacı ile birlikte Türkiye’den onlarca konuşmacı ve sektör temsilcisini bir araya getirecek. Sempozyum aynı zamanda bez çantalar, tohum kalemler, geri dönüşümlü ürünler, elektronik poster sunumları, fidan bağışları ve e-katılım belgeleriyle yeşili, maviyi seven ve destekleyen “Çevre Dostu Sempozyum” olma özelliği taşıyacak.

Bilimsel etkinlikler ve eğitimler düzenlemek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri hastalara yansıtmak, protez ve ortez kaynaklarının optimum kullanımını sağlamak, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapmak, protez-ortez alanında çalışan hekim, fizyoterapist, mühendis, prostetist-ortotistler arasındaki bilgi alışverişini sağlamak ve gelişmiş ülkeler standardında rehabilitasyon gerçekleştirmek amacıyla 1998 yılında kurulan Türkiye Protez- Ortez Bilim Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Balkan Protez-Ortez Sempozyumu; bilimsel içeriği yüksek oturumlara, yenilikçi konulara ve önemli tartışmalara sahne olacak.

Teknoloji ve sağlık alanında gelişmeler olsa da kronik hastalıklar, savaş, travma veya doğumsal nedenlerden kaynaklanan ortopedik hastalıklar hala önemli bir sağlık problemidir. Yaşlanan popülasyonlar ve kronik hastalık görülme sıklığındaki küresel artış nedeniyle sorunların ciddiyeti giderek artmaktadır. Protez-ortez uygulamaları ve rehabilitasyonu, engelli bireylerin fonksiyonunu, bağımsızlığını ve genel iyilik halini geliştirmek için önemlidir. Balkan ülkeleri arasında protez-ortez alanında iş birliğini artırmak, profesyoneller arası iletişimi geliştirmek, ortak çalışmaların önünü açabilecek bir ortam sağlamak, bölgede protez-ortez üretim kapasitesini ve kalitesini geliştirmek amacıyla düzenlenen sempozyum; ülkemizin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Yunanistan, Bosna Hersek’ten önemli bilim insanı ve sektör temsilcisini Trakya Üniversitesi'nde bir araya getirecek.

Protezler, Ortezler, Rehabilitasyon, Elektrotaktil Feedback Kontrollü El Protezleri, Mikroişlemcili El Protezlerinde Gelişmeler ve Gelecekteki Uygulamalar, Ortez ve Protez Uygulamalarında Üç Boyutlu Teknolojiler, Mobil Oküler ve Fasiyal Protezler, Spora Özgü Protezler, El Yaralanmaları Ortezleri ve Rehabilitasyonu, Serebral Palside Yürüyüş Bozuklukları ve Ortezler, Skolyoz ve Ortez Yaklaşımları, Robotik Uygulamalar ve Rehabilitasyonu ve Balkanlarda Protez-Ortez Uygulamaları gibi ana başlıkları içeren sempozyumda, panel, konferans, oturum, workshop, serbest bildiri ve poster sunumlarına da yer verilecek. Bununla birlikte tüm sunumlar sempozyum web sayfasında oluşturulacak e-kitap üzerinden de yayınlanacak.
Bu içerik 16.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 500 kez okundu.