TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN, MİLLİ MARŞIN KABULÜNÜN 100. YILI EKSLİBRİS SERGİSİNE ÖNEMLİ KATKI

Trakya Üniversitesinin güzel sanatlar alanında çalışma yürüten akademisyen ve öğrencileri, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılına özel hazırlanan sergide, eserleri ile yer aldı.

Küçükçekmece Belediyesi, Millî Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılını, 100 sanatçının devlet protokolüne özel hazırladığı ekslibris* sergisiyle kutladı. 2020’de başlatılan projeye akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda bağımsız sanatçı da katkı sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Devrim Erbil’in, TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise sanatçı Uğur Çalışkan’ın ekslibris çalışmaları takdim edilirken Trakya Üniversitesinden pek çok akademisyen ve öğrencinin İstiklâl Marşı konulu eserlerinin yer aldığı sergi, özel bir katalogla da bir araya getirildi.

Trakya Üniversitesinden sergiye katılan akademisyenler; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Prof. Dr. Deniz Bayav, Doç. Dr. Deniz Gökduman, Doç. Kerem İşcanoğlu ile Öğr. Gör. Ayşegül Kalkan Ak ve Arş. Gör. Kübra Yıldız; Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Mehtap Kodaman ve Doç. Dr. Aylin Gürbüz; Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO’dan Öğr. Gör. Candan Yaraş, Öğr. Gör. Elçin Doksatlı ve Öğr. Gör. Şükrü Gürkan Uzunköprü olurken öğrencilerden Harun Tekdal, A. Deniz Almadık, Cihan Atıcı, Gülfer Yağmur Terekeme, Kader Öztürkmen, Özgüt Tunca, Buse Fülurya, Melih Can, N. Enes Daşdemir, Duygu Yerdelen, Onur Örnek, Şehmus Atasever, Sercan Başar, Sibel Çalık, Ece Uğur, İ. Taylan Sarı, Gamze T. Ulu, Hanife Kiriş ve Fatmanur Savruk eserleri ile sergide yer aldı.

Sergi, 30 Nisan tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

*İlk örnekleri 1600’lü yıllara uzayan ekslibris, kitap resmi veya mührü olarak kişiye özel üretilen çalışmalar olarak biliniyor.

Bu içerik 05.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 405 kez okundu.