TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE İLK ONLİNE DOÇENTLİK SINAVI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi, Covid-19 salgını sonrası eğitimde hız kazanan dijitalleşme süreciyle birlikte farklı uygulamalarını elektronik ortama taşımaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi Doçentlik E-Sözlü Sınavı Uygulama Usul ve Esasları Yönergesi çerçevesinde gerçekleştirilen ilk online sınavda, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu, doçentlik sözlü sınavını başarıyla tamamladı.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) sınavların elektronik ortama taşınma kararı doğrultusunda hazırlanan Yönerge’de belirtilen usul ve esaslara uygun olarak Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ilk doçentlik e-sözlü sınavına Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu katıldı. Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUZEM) ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığının destekleriyle “Microsoft Teams” uygulaması üzerinden sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen sınavdan bir gün öncesinde jüri üyeleri Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Cevdet Kılıç tarafından bilgilendirildi ve örnek bir uygulama yapıldı. Ertesi gün Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın başlattığı sınav neticesinde Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu başarılı ilan edildi.

Jüri üyelerinin memnuniyetlerini ifade ettiği online sınav, şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesine uygun olarak kayıt altına alındı.
Bu içerik 08 Temmuz 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1249 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU REKTÖRLÜK PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 31 Temmuz-3 Ağustos 2020 tarihleri arasında kutlanan Kurban Bayramı öncesi rektörlük birimlerini gezerek akademik ve idari personelin bayramını kutladı. Rektör Erhan Tabakoğlu’na rektör yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in yanı sıra Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin de eşlik etti. T..

MÜHENDİS DR. SELÇUK YAZAR’DAN “ENDÜSTRİ 4.0 PROGRAMLAMAYA GİRİŞ” KİTABI

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanlarından Bilgisayar Mühendisi Dr. Selçuk Yazar’ın, nesnelerin interneti ve bluetooth cihazların çalışma prensipleri ile bunlara yönelik bazı uygulama geliştirme yöntemlerinin anlatıldığı “Endüstri 4.0 Programlamaya Giriş” kitabı Paradigma Yayınları’ndan çıktı. Kitabın, yaklaşık 50 milyar cihazın internet üzerinden bi..