TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ, YÖKAK İZLEME PROGRAMI TOPLANTISI’NA KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Yurtcan ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “İzleme Programı Toplantısı”na katıldı. YÖKAK, 30 Haziran-2 Temmuz 2020 tarihleri arasında, 2020 yılında İzleme Programı’na dâhil edilen 59 üniversitenin Rektör ve Rektör Yardımcılarının katılımıyla bir toplantı serisi düzenledi. Trakya Üniversitesi yönetiminin katıldığı, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ile YÖKAK tarafından dış değerlendirilmesi tamamlanmış olan yükseköğretim kurumlarının rektörleri, rektör yardımcıları ve kalite süreçlerinden sorumlu öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2016 ve 2017 yıllarında Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında değerlendirilen üniversitelerin kalite süreci gelişiminin, İzleme Programı aracılığıyla değerlendirileceği ve bu değerlendirmelerin uzaktan değerlendirme yaklaşımıyla gerçekleştirileceğini vurguladı. YÖKAK’ın Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’nın en önemli amacının, yükseköğretim kurumlarının gelişimine katkı sunmak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Muzaffer Elmas, pandemi sürecinde gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetlerinde kalite kültürü, dönüşüm motivasyonu ve çevik liderlik gibi konuların önemine değindi.

YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise, 2020 yılında İzleme Programı kapsamında yapılacak işlemler, programın detayları ve kurumlardan beklenen hususlar hakkında bilgiler verdi.

Sürecin benimsenmesi ve geliştirilmesi konusunda görüş ve önerilerin yanı sıra örnek uygulamalar konusunda fikir alışverişinin gerçekleştiği toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, göreve geldikleri günden bugüne, YÖKAK’ın Dış Değerlendirme raporlarındaki tavsiyeler rehberliğinde, önemli işlere imza attıklarını belirterek, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun çalışma ve yönlendirmelerini önemsediklerini belirtti. YÖKAK’ın, üniversitelerin gelişmesi ve kalite süreçlerini sürdürülebilir kılması için önemli ve öncü bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin kalite yolculuğundan söz ederek bu süreçte kendilerine destek veren başta YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve ekibi ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve ekibine teşekkür etti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Trakya Üniversitesinde kalite kültürünü yaygınlaştıracağız.”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında, “Kalite değerlendirme süreçlerinde elde ettiğimiz deneyimler, birimlerimizin akreditasyonlarında bize rehber oldu. Bu rehberlik sayesinde kısa süre içerisinde 15 programımız, uluslararası akredite oldu. Tüm eğitim birimlerinde akredite olmuş ve tüm alanlarda uluslararası kalite standartlarına uygun şekilde markalaşmış bir Trakya Üniversitesi için çalışmalarımız devam ediyor. Edindiğimiz tecrübeleri, kurum içi toplantılarla akreditasyon süreçlerinin başında olan diğer birimlerimize aktardığımız gibi Balkan Üniversiteler Birliği nezdinde uluslararası platformlara da taşıyoruz. Eğitime ek olarak müzecilik, yayıncılık, sağlık hizmetleri gibi alanlarda da kalite standartlarını en üst seviyeye taşıyacak adımlar atıyoruz. Trakya Üniversitesi, YÖKAK rehberliğinde belirlediği kalite misyonuyla hareket etmeye ve bu anlayışı elinin uzandığı her yere ulaştırmaya kararlı. Yaptığı işten heyecan duyan ve sürekli olarak başarma isteği ile dolu bir ekibimiz var. Bizlere böyle bir misyon ve vizyon kazandırdığınız için şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizde, kalite kültürünün yaygınlaştırılması çalışmaları artarak devam edecek.” dedi.
Bu içerik 08 Temmuz 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 886 kez okundu.