TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU SAĞLIKTA FARKINDALIĞI ARTIRIYOR

Yabancı dil eğitiminde kaliteye önem vererek farklılaşmayı amaçlayan, yıllık denetimler ile kalite yönetimini sürekli geliştirmeyi hedefleyen ve “Pearson Assured” kurumunca gerçekleştirilen akreditasyon denetlemesinden başarıyla geçerek yabancı dil hazırlık eğitiminde uluslararası yetkinliğe ve güvenirliğe sahip olduğunu gözler önüne seren Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, akreditasyon çalışmaları kapsamında etkinlik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl, bir dizi seminer etkinliklerinin yanı sıra pek çok sosyal ve kültürel etkinliğe de imza atan Yabancı Diller Yüksekokulu, akademik ve idari personele yönelik seminer ve eğitim programlarını da aralıksız sürdürüyor. Akademik ve yönetimsel alanda bütüncül bir yaklaşım ortaya koymak ve personelin bilgi ve becerilerinin artırılması gibi amaçlarla hizmet içi eğitim seminerlerine bir yenisini ekleyen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, kapılarını Edirne’de faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Sağlıklı Hayat Merkezleri (SAHAM) temsilcilerine açtı.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda düzenlenen sağlıklı yaşam semineri kapsamında, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Sağlıklı Hayat Merkezleri (SAHAM ) nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Temel sağlık bilgisinin artırılması, kanser konusunda bilinç ve farkındalık oluşturulması ile halk sağlığının korunması amacıyla gerçekleşen seminerde, Edirne Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde sorumlu hekim Dr. Meltem Sözer Yavuz ve Sağlıklı Hayat Merkezi (SAHAM) personeli psikolog Hande Aldemir tarafından yüksekokul akademik ve idari personeline sağlık semineri verildi. Arda Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde, katılımcılara erken teşhis hayat kurtarır prensibinden yola çıkarak sağlık bakanlığı kanser savaş daire başkanlığınca oluşturulan politikalar doğrultusunda kanser konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, yüz yüze eğitimlerle kişilere korunma yöntemleri ile meme, rahimağzı, kolorektal kanserler ile ilgili tarama programları hakkında bilgiler verildi. Her iki merkeze ve uygulamalarına ilişkin bilgilerin aktarıldığı seminer programında, sağlık ve iyi yaşamla ilgili ipuçları paylaşıldı. Sağlıkla ilgili önemli tavsiyelerin ve koruyucu sağlık uygulamalarının paylaşıldığı seminerde Edirne Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi Dr. Meltem Sözer Yavuz, erken teşhisin hayat kurtardığını ifade ederek vatandaşların Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Hayat Merkezleri’ne başvurarak ücretsiz kanser tarama programlarına katılabileceğini söyledi. Edirne Sağlıklı Hayat Merkezi (SAHAM) bünyesinde Psikolog olarak görev yapan Hande Aldemir, Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin uygulama ve faaliyetleri hakkında önemli bilgiler vererek merkezlerin tanıtılması ve kamuoyuna duyurulması hakkında konuştu. Halkı, ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz bir şekilde sağlık hizmeti almak noktasında bilgilendirdiklerini ifade eden Psikolog Hande Aldemir, Sağlıklı Hayat Merkezleri (SAHAM) bünyesinde vatandaşlara diyetisyen, psikolog, koruyucu ağız diş sağlığı, çocuk gelişimi, sosyal hizmet, spor ve fizyoterapi alanlarında en iyi ve verimli sağlık hizmetini sunmayı amaçladıklarını bildirdi. Uzmanlar son olarak vatandaşları, ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz bir şekilde sağlık hizmeti almak üzere merkezlerine başvurmaya davet etti.

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleşen faaliyet ve eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, Edirne’de bu tür sağlık kuruluşlarının bulunmasından ve yürüttükleri hizmetlerden memnuniyet duyduklarını belirterek Edirne Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Sağlıklı Hayat Merkezleri değerli personeline (SAHAM) teşekkürlerini iletti. Halkı sağlığı açısından önemli bir role sahip merkezlerin değerli temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Doç. Dr. Handan Köksal, “Gerek Sağlık Bakanlığımızın ilimizdeki hastaneleri gerekse açtığı bu tür merkez ve birimler ile sağlık konusunda önemli adımlar atılıyor. Bizlerin olduğu kadar halkımızın bilinçlenmesi ve önemli konularda farkındalık geliştirmeleri açısından önemli merkezler olduğunu düşünüyorum. Çalışan sağlığı konusunda da önemli katkılara vesile oldu. Üniversitemiz ve yüksekokul personelimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU

Editör: Sertan ATASOY

Fotoğraf: Umut KOZAKOĞLU

Bu içerik 03.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 6318 kez okundu.