TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE MARMARA ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE 8.ULUSAL BOTANİK KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği, Anatoila Bilim Akademisi ve Nobel Bilim Araştırma Derneğinin destekleriyle hazırlanan 8. Ulusal Botanik Kongresi çevrim içi olarak düzenlendi.

Alanında yetkin bilim insanları tarafından 48 sözlü bildirinin sunulduğu kongreye,  72 yazar ve 4 çağrılı konuşmacı katılım gösterdi. Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Güneş'in oturum başkanlığı yaptığı kongrede, Türkiye'de botanik alanında yapılan bilimsel çalışmalar, Resimli Türkiye Florası yazım aşamaları, ulusal ve uluslararası yürütülen botanik alanındaki projeler, Milli Botanik Bahçesi ve Milli Herbaryumunun Kurulumu gibi ulusal botanik bilimini ilgilendiren konular hakkında bilgi paylaşımları gerçekleştirildi.

Bu içerik 22.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 241 kez okundu.