TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE KÖSTENCE OVİDİUS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ULUSLARARASI ORTAK LİSANS PROGRAMININ TEMELİ ATILDI

Balkanlarla mevcut ilişkileri sıcak tutmak ve yeni ilişkiler tesis etmek amacıyla görüşmelerine devam eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesinin yeni Rektörü Doç. Dr. Dan-Marcel Iliescu ile görüşerek yeni görevinden ötürü kendisini tebrik etti. İki ülke ve üniversite arasında tarihsel ve kültürel bağların güçlülüğüne vurgu yapılan görüşmede yeni iş birliklerine de kapı aralandı.

Trakya Üniversitesi Rumen Dili Edebiyatı Bölümü, “Uluslararası Ortak Lisans Programı” Çerçevesinde Öğrenci Kabulüne Başlayacak.

Online olarak gerçekleştirilen görüşmede Köstence Ovidius Üniversitesinin yeni yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iki üniversite arasındaki güçlü iş birliklerine vurgu yaptı. Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) ve ikili iş birliği anlaşmaları ile Trakya Üniversitesi ve Köstence Ovidius Üniversitesi arasında var olan bağların yeni projelerle kuvvetlendirileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemizde yakın zamanda öğrenci kabulüne başlayacağımız Rumen Dili ve Edebiyatı Bölümü kapılarının, Köstence Ovidius Üniversitesi ile 2+2 Ortak Lisans programı çerçevesinde iki ülke öğrencilerine açılmasını hedefliyoruz. Uluslararası Ortak Lisans programlarının Türkiye’deki öncülerinden olan Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonya ve Kosova ile olan bu hinterlandını Romanya ile genişletmek arzusundadır. Kurucusu olduğumuz BUA’nın etki alanını her geçen gün artırarak birliğe üye üniversitelerin güçlenmesi ve dolayısıyla da Balkanların kalkınması en büyük hedefimiz. Deneyimlerimizi, birikimlerimizi ve tüm gücümüzü Balkanların gelişmesi adına aktarmaya hazırız.” dedi.

Pandemi nedeniyle online ortamda gerçekleştirilen bu toplantıları, en yakın zamanda yüz yüze gerçekleştirme arzusunda olduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Dan Iliescu ve yönetimini, Edirne’ye davet etti.

Nazik davetleri için teşekkür eden ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve heyetini Köstence’ye davet eden Ovidius Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Dan Iliescu, iki üniversite arasındaki bağların yeni iş birliklerinin müjdecisi olduğunu belirtti. Birçok alanda yeni proje ve çalışma fırsatları olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Iliescu, başta Rumen Dili ve Edebiyatı özelinde gerçekleştirilecek ortak lisans programı ile ikili iş birliklerinin iki üniversitenin ve Balkanların faydasına olacağını belirterek Trakya Üniversitesi ile çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

İki üniversite yönetiminin pandemi koşullarının ortadan kalkmasıyla karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceklerinin teyit edildiği görüşmeye Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.
Bu içerik 08.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1046 kez okundu.