TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE İPEKYOL ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) ortak çalışmaları kapsamında, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarından İpekyol Giyim San. Paz. Ve Tic. A.Ş. ile “Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Kariyer Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Trakya Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, İpekyol adına Fabrika Direktörü İlker Ayverdi ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Gülçin Kundarcılar katıldı. Törende ayrıca Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcısı ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, İpsala Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, Kariyer Merkezi İş Yeri Uygulama Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın ve Öğr. Gör. Yağmur Dublen Göksu hazır bulundu. Protokol kapsamında Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları öğrencilerine, Edirne’de yatırımları bulunan İpekyol bünyesinde, MEYOK tarafından başlatılan 3+1 işyeri uygulama eğitimi sürecinde staj imkanı sağlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Trakya Üniversitesi olarak, meslek yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu donanıma sahip, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler olarak mezun etmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Öğrencilerimizin üç dönem teorik eğitim aldıktan sonra bir dönem de iş yerinde staj yaparak uygulama fırsatı bulacağı 3+1 eğitim modeline büyük önem veriyoruz ve bu kapsamda bölgemizdeki güçlü işverenlerle iş birliği anlaşmaları gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz bu uygulamanın kapsamını her geçen gün daha da genişletmek. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde attığımız adımları öğrencilerimiz, paydaşlarımız ve bölgemiz için daha faydalı hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, İpekyol gibi ülkemiz ve dünya için çok önemli bir markayla iş birliği anlaşması imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İpekyol Fabrika Direktörü İlker Ayverdi ise “İpekyol olarak, bölgedeki en önemli tekstil üreticileri arasında yer bulunuyoruz. İmzalanacak protokol sayesinde, bölgemizin en önemli eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi öğrencilerinin İpekyol’a önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, aynı zamanda öğrencilerimizin de mezun olmadan önce ihtiyaç duyduğu deneyimi İpekyol’da yaşayacağına inanıyoruz. Hali hazırda Trakya Üniversitesi’nden birçok hocamızla iletişim halindeyiz, bundan sonrası için de, birlikte hayata geçireceğimiz yeni projelere açığız. Protokolün öğrencilerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, 3+1 sistemiyle öğrencilerin iş yerlerinde tecrübe kazanacağını ve bu bağlamda sistemin gelişimi için çalışmalarını sürdürerek önemli bir yol kat ettiklerini, işverenlerin desteği sayesinde daha güçlü hareket edeceklerini ve daha nitelikli mezunlar vereceklerini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ayrıca, çalışmaya önemli katkılar sağlayan Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak ise “Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi bünyesinde, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize iş hayatına atılmadan önce gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla yeni iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Amacımız her şeyden önce öğrencilerimize staj ve iş imkânı sağlamak. Söz konusu iş birliği çalışmalarımızı ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarla birlikte düzenlediğimiz eğitimleri her geçen gün artırıyoruz.” dedi.

Toplantının ardından Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve İpekyol Fabrika Direktörü İlker Ayverdi tarafından Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Firma İşbirliği Anlaşması ile Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü İşbirliği Protokolü imzalanarak iki kurum arasındaki çalışmalar resmi olarak başlatıldı. İmza töreni sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, İpekyol Fabrika Direktörü İlker Ayverdi’ye günün anısına hediye takdim etti.

Bu içerik 23.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1128 kez okundu.