TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni 11 Mayıs 2018’de Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Kılıç, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tülay Demiralay, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Üsteğmen Alper Baş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Uzunköprü Belediyesi Meclis Üyesi Necmettin Akın, Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ayhan Yeni ile akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin sunduğu mini konserle başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Daha sonra mezun öğrenciler adına okul birincisi, Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencisi Akın Eren konuşma gerçekleştirdi. Eren konuşmasında, gururlu ve mutlu olduklarını belirterek “Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde, yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Bugün ise 4 yıllık üniversite yolculuğumuzun ardından, geleceğe şekil verecek meslek sahibi bireyler olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri olan Trakya Üniversitesi’nden mezun olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Acısıyla, tatlısıyla, güzellikleriyle, zorluklarıyla, ömrümüzün en unutulmaz yıllarını geçirdiğimiz Uzunköprü'yü, unutamayacağımı da belirtmek isterim. Üzerimizdeki sorumluluklarımızı göz ardı etmeyen, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için faydalı işler yapan ve en önemlisi gelecek nesillere örnek teşkil eden birer birey olacağımızı ümit ediyorum. Ayrıca bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren, çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımda olan desteklerini benden hiçbir zaman esirgemeyen aileme huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy konuşmasında “Mezun olan öğrencilerimizin sevincini paylaşırken, aynı zamanda yüksekokulumuzun ülkemize kazandırdığı yetkin, çalışkan, azimli gençlerimizi uğurlamanın da haklı sevincini yaşıyoruz. Değerli öğrenciler, yıllarca emek verdiğiniz eğitim hayatınızın yüksekokulumuza düşen kısmını başarıyla tamamladınız. Ve artık birey olarak kendinize, ailenize, milletinize, ülkenize karşı sorumluluklarınız daha da artmış bulunmakta. Eğitim-öğretim aslında sadece 4 yılla sınırlı bir süreç değildir ve hayat boyu devam etmelidir. Bu yüzden inanıyorum ve diliyorum ki, almış olduğunuz eğitime değer katarak, yeni bilgiler ekleyerek, araştırarak, tecrübe kazanarak, yardımlaşarak, hoşgörü ve milli bir bilinçle çalışmalarınıza devam ederek, kariyer basamaklarını hızla tırmanıp önemli başarılar elde edersiniz ve bizleri gururlandırırsınız. Siz değerli velilerimiz, evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar üzerinizdeki emeğiniz ve hakkınız çok büyüktür. İnşallah evlatlarınız da almaya hak kazandıkları bu diploma ile bir nebze de olsa emeğinizin karşılığını verebilmiştir. Biliyorum ki onların mutluluğu sizlerin mutluluğu. Ve biz Trakya Üniversitesi ailesi olarak bu mutluluğunuzu en derin duygularımızla paylaşıyoruz, onlarla gurur duyuyor, sizler gibi iftihar ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldiğince onlara olan desteğimizin süreceğini, bu bakımdan bitenin sadece okulları olduğunu, onların bundan sonra da Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunu olarak bu büyük ailenin birer ferdi olamaya devam edeceklerini hatırlatmak isterim. Sayın Hocalarım, eğitim ve öğretimin her alnında büyük emek ve vakit gerektiren bu zorlu sürecin baş mimarları sizlersiniz. Çabalarınız için üniversitem, okulum ve buraya gelip bu gurur tablosunu bizlerle paylaşan aileler adına teşekkürü bir borç biliyorum. Hocalarınızın üzerinizdeki emeklerini, sizler de bir ekibin parçası olarak paylaşmayı, dayanışmayı, ülkenize karşı görev ve sorumluluklarınızı unutmayın ve sizden sonra gelenlere aktarın. Sevgili öğrencilerim, bundan sonraki hayatınızda her daim mutluluklar ve başarılar dilerim.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise “Bugün hem mezunlarımızın hem ailelerinin hem de hocalarımızın büyük emek verdiği, uzun bir sürecin son günü. Her şeyden önce öğrencilerimizin bu noktaya gelmesinde her türlü fedakârlığı özveriyle yapan mezunlarımızın ailelerine, mezunlarımızın meslek sahibi olabilmeleri için bilgi birikimlerini aktaran onlara davranışlarıyla örnek olan saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ayrıca öğrencilere, mezun olduktan sonra da çalışmayı bırakamamaları ve kendilerini geliştirerek alanlarında uzman olmaları gerektiği tavsiyesinde bulunarak “Hangi işlere imza atarsanız atın mutlaka doğru işler yapın ve iyi insan olun.” dedi.

Bölüm bazında dereceye giren öğrencilere belgeleri verildikten sonra mezun olan tüm öğrencilerin belge takdimi gerçekleşti. Tören, mezun öğrencilerin meslek andını okuması ve öğrencilerin kep atmasının ardından, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yemekhanesinde pilav ve ayran ikramıyla son buldu.

Bu içerik 14.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1648 kez okundu.