TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, eğitimlerin uzaktan öğretim yoluyla verilmesi yönünde karar alınmıştır.

Bu kapsamda 19/03/2020 tarihli Eğitim Öğretim Komisyonu toplantısında, Üniversitemizde 23 Mart 2020 Pazartesi günü laboratuvar ve uygulama dersleri hariç olmak üzere ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyesindeki tüm teorik dersler için uzaktan öğretim yoluyla ders verilmeye başlanması uygun görülmüştür. Bir haftalık uyum aşamasında tüm eksiklikler tamamlanacak olup, öğrenci ve öğretim elemanlarına gerekli bilgilendirme en kısa sürede yapılacaktır. Gelişmeleri web sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bu içerik 19 Mart 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 10109 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NİN 20 YATAKLI YENİ SOLUNUM YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Bölgenin en büyük ve en donanımlı hastanesi olan Trakya Üniversitesi Hastanesi, 20 yataklı yeni “Solunum Yoğun Bakım Ünitesi”ni hizmete açtı. Hasta kabulüne başlanan 20 yataklı yeni Solunum Yoğun Bakım Ünitesi ve kısa süre önce hizmete giren 10 yataklı yeni Dahili Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte, 12’si negatif basınçla izole bir şekilde hazırlanan toplam 30 yeni yoğun bakım yatağı, ventilat&ou..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ BİR FAKÜLTE DAHA: KIRKPINAR SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Trakya Üniversitesinin en eski akademik birimlerinden biri olan Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Resmî Gazete’de yayımlanan kararla fakülte kimliği kazandı. Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun, alınan bu karar sonrası fakülte statüsüne dönüşmesi ile Trakya Üniversitesi bünyesindeki fakülte sayısı da 14’e yükseldi. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fak&u..