TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ’NDEN “KULAK BURUN BOĞAZ’DA GÜNCEL” E DEĞERLİ KATKI

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun’un kurucusu olduğu ve kurulduğu günden bugüne alanıyla ilgili yeniliklere ışık tutan bilimsel toplantılar düzenleyerek adını duyuran Trakya Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’nin 2019 yılı bilimsel etkinlik takviminin ilk toplantısı “Kulak Burun Boğaz’da Güncel” başlığıyla camianın saygıdeğer isimlerinin katkısı ve Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren alanında uzman hekimlerin katılımı ile gerçekleşti. Edirne, Çanakkale, İstanbul ve Tekirdağ ve Kırklareli’nden toplam 35 uzman ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşen “Kulak Burun Boğaz’da Güncel” konulu bilimsel toplantıya, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın değerli öğretim üyeleri bildiri ve sunumlarla bilim dünyasına eşsiz katkılarda bulundu.

Toplantıda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Ahmet Rifat Karasalihoğlu ve Prof. Dr. Recep Yağız; Kulak Burun ve Boğaz ile ilgili güncel konu ve yaklaşımlara ilişkin katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Edirne ve bölge genelinin yanı sıra Türkiye’den de önemli katılımcıları ağırlayan, hekim ve araştırmacıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantıda kulak, burun ve boğaz konusunda birbirinden farklı pek çok olgu konuşuldu. 

Toplantı, sekretaryayı yürüten Trakya KBB-BBC Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Kemal Kef’in sunuş ve Trakya KBB-BBC Derneği Üyesi ve Trakya Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Yağız’ın açılış konuşmaları ile başlarken toplantının ilk oturumu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Adalı başkanlığında “Rinoplasti” başlığıyla gerçekleşti. Akademik çalışmalarına, Türk KBB-BBC derneği ile Yüz Plastik Cerrahi Derneği (YPCD) içinde devam eden Prof. Dr. Tarık Şapçı tarafından “Burun Ucu Cerrahisinde Güncel” ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu tarafından “Endonazal Rinoplastide Yapabildiklerimiz” başlıklarıyla düzenlenen oturumda, cerrahi video örnekleriyle zenginleştirilmiş sunular yapıldı.

Toplantının ikinci oturumuna, Trakya KBB-BBC Derneği ve Trakya Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Yağız başkanlık ederken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Aslan tarafından “İleri Evre Larenks Kanserlerinde Konservasyon Cerrahisi” başlığıyla, baş ve boyun kanserlerine ilişkin bilgiler aktarıldı. 

Toplantının son oturumu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy başkanlığında birçok sivil toplum örgütü ve mesleki derneklerin kurucusu olan ve bu örgütlerde çeşitli basamaklarda görev alan, halen Balkan KBB ve BBC Derneği Genel Sekreterlik görevlerini yürütmekle birlikte Avrupa Boardu (UEMS) KBB Bölümü’nün Türkiye Temsilcisi olan ve yakın zamanda Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Yönetim Kurulu’na seçilen Prof. Dr. Cem Uzun tarafından gerçekleştirildi. Bu oturumda Prof. Dr. Cem Uzun tarafından “Koklear İmplantasyon-minimal travmatik yaklaşım” başlıklı bir sunu yapıldı. Prof. Dr. Cem Uzun, konusunda detaylı bilgilendirmelerde bulunurken katılımcılarla deneyimlerini de paylaştı. 

Toplantı, değerli konuşmacılara teşekkür plaketlerinin sunulmasının ardından sona erdi. 


Haber: Ali Küçükoğlu
Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 25.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1245 kez okundu.