TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE İLK İZSİZ AĞIZ İÇİ TİROİD AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer ve ekibi, Türkiye'de yeni başlanan ağız içinden giriş yapılarak boyunda iz olmadan tiroid ameliyatını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Atakan Sezer üniversitemizde gerçekleştiren ameliyatla ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Sezer “Tiroid ameliyatları günümüzde boyun bölgesinden yapılan  3-4 cm’lik kesilerden yapılmaktadır. Boyun bölgesinde iz kalması ise hastalar tarafından en çok şikayet edilen konuların başında gelmektedir. Boyunda iz kalmaması için tiroid ameliyatları koltuk altı, meme başı, kulak arkası gibi daha az görünen bölgelerden endoskopik olarak yapılması denenmiş olsa da kozmetik açıdan ağız içi tiroidektomi yöntemi en başarılı girişim olarak kabul edilmektedir. İlk ağız içi tiroid ameliyatı Uzak Doğu’da Çin, Japonya, Kore ve Tayland’da  başlamıştır. 6 ay önce Amerika’da yapılan ve  Türkiye’de 3 ay önce ilk olarak yapılan bu ameliyat için Tayland’da en deneyimli merkezde gözlemci olarak bulunduktan sonra Üniversitemizde ilk kez sinir monitorizasyonu kullanılarak 46 yaşında bir kadın hastada başarı ile uygulandık. Hastamızın sağlık durumunun iyi olması ve ameliyattan  memnun kalması hepimizi ayrıca mutlu etti.  Amacımız sağlık teknolojisindeki tüm yenilikleri üniversitemize katmak ve bölge halkımıza sunmaktır”  dedi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..