TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE İLK İZSİZ AĞIZ İÇİ TİROİD AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer ve ekibi, Türkiye'de yeni başlanan ağız içinden giriş yapılarak boyunda iz olmadan tiroid ameliyatını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Atakan Sezer üniversitemizde gerçekleştiren ameliyatla ilgili bilgilendirmede bulundu. Prof. Sezer “Tiroid ameliyatları günümüzde boyun bölgesinden yapılan  3-4 cm’lik kesilerden yapılmaktadır. Boyun bölgesinde iz kalması ise hastalar tarafından en çok şikayet edilen konuların başında gelmektedir. Boyunda iz kalmaması için tiroid ameliyatları koltuk altı, meme başı, kulak arkası gibi daha az görünen bölgelerden endoskopik olarak yapılması denenmiş olsa da kozmetik açıdan ağız içi tiroidektomi yöntemi en başarılı girişim olarak kabul edilmektedir. İlk ağız içi tiroid ameliyatı Uzak Doğu’da Çin, Japonya, Kore ve Tayland’da  başlamıştır. 6 ay önce Amerika’da yapılan ve  Türkiye’de 3 ay önce ilk olarak yapılan bu ameliyat için Tayland’da en deneyimli merkezde gözlemci olarak bulunduktan sonra Üniversitemizde ilk kez sinir monitorizasyonu kullanılarak 46 yaşında bir kadın hastada başarı ile uygulandık. Hastamızın sağlık durumunun iyi olması ve ameliyattan  memnun kalması hepimizi ayrıca mutlu etti.  Amacımız sağlık teknolojisindeki tüm yenilikleri üniversitemize katmak ve bölge halkımıza sunmaktır”  dedi.
Bu içerik 03.08.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2559 kez okundu.