TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ AÇILDI

Trakya Üniversitesinde Türkiye ve Balkanlara hizmet edecek bir merkez daha çalışmalarına başladı. Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTM) düzenlenen törenle Menza binasında hizmete başladı. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Dekanlar, Müdürler ve akademisyenler katıldı. Trakya Üniversitesine uzun yıllar yemekhane olarak hizmet eden Menza Binası geçen yıl tadilata alınarak daha modern ve kullanışlı hale getirildi ve binanın giriş katı Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak hizmete açıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Merkez Müdürü Prof. Dr. Semiha Öztuna, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında bilgi verdikten sonra, Merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Teknoloji Transferi Araştırma ve Uygulama Merkezi Trakya Üniversitesinde akademik bilgi birikimi sonucu, üretilen bilginin sanayide kullanılması, ulusal ve uluslararası proje destek programlarından yararlanılması, üretilen bilginin topluma yayılması ve ticari ürüne dönüştürülmesi, fikri ve sınai mülkiyet haklarının yönetilmesi ve akademik girişimciliğin teşvik edilmesi yönünde, evrensel yaklaşımlar izlenerek ekonomik ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir birimdir. Merkez, yapılan faaliyetlerle teknoloji transferini bireysel, kurumsal, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde sağlayarak, bilgi birikiminin zenginleşmesini, teknoloji geliştirme yeteneğinin pekişmesini, teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürünü oluşturarak, ülkenin rekabet gücünü uluslararası alanda artırmada katkı sağlamak üzere hareket etmektedir. Merkezimize, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde yer alması nedeniyle iletişim ve erişim daha da kolaylaşmıştır. Merkezimizin kuruluşunda emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmada Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinin sadece ülkemize değil Balkanlara da hizmet edeceğinin altını çizerek, “Üniversite ve sanayi kuruluşları teknoloji anlamında bir takım kurumsal yapılar oluşturdu. Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitemizin açmış olduğu Sürekli Eğitim Merkezi her yerden gelen eğitim taleplerini karşılar hale geldi. Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin iş deneyimi kazanmaları için ‘3+1 İş Yerinde Eğitim’ sistemini oluşturduk. Böylece sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım atmış olduk. Artık öğrencilerimiz bir dönem iş yerinde eğitim alıyor ve mesleklerine deneyimli bir şekilde adım atıyor. Üniversitemiz bünyesinde önemli bir adım daha attık. ‘Ben proje yapacağım, ben AR-GE çalışmasında bulunacağım, hem üniversiteden hem dışarıdan hizmet almak istiyorum’ diyenler için de Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi oluşturuldu. Hocalarım üstün bir gayretle önce buranın mevzuatını ve nasıl çalışacağını hazırladılar. Yeni merkezimize bir yer gerekiyordu ve burayı revize ederek onların hizmetine sunduk. Burası ne işe yarayacak? Üniversitemizde ‘Bir fikrim var, AR-GE yapacağım, proje yazmak istiyorum, nereden yardım almalıyım?’ diyecek kişilerin başvuracağı ilk nokta burası olacak. Merkezimiz ayrıca Edirne’de yaşayan sanayicimize de destek verecek. Sadece bölgemize değil tüm Türkiye’den Balkanlardan hatta tüm Dünyadan gelen taleplere açığız. Merkezimiz üniversitemizi tüm dünya ile birleştirecek bir kapıdır. Çok önemli işlere, çok büyük faaliyetlere gebedir. Başta Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Semiha Öztuna hocamız olmak üzere değerli ekibine, katkı verecek tüm hocalarıma, sanayicilere, İl Müdürlüklerimize ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi gezildi ve toplu fotoğraf çekimi ile açılış töreni sona erdi.

Haber: Engin Arda

Editör: Sertan Atasoy

Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu

Bu içerik 09.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 969 kez okundu.