TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MYO’DA ÇEVRİM İÇİ MEZUNİYET HEYECANI

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

Her öğrencinin hayalini kurduğu, ailelerin de büyük gurur ve mutlulukla katıldığı mezuniyet törenlerini, pandemi nedeniyle fiziki ortamda gerçekleştiremeyen Trakya Üniversitesi, bu anlamlı günü dijital ortama taşıyarak öğrencilerin mezuniyet coşkusunu yaşamasını sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Trakya Üniversitesi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun tanıtım filmleri izlendi. Daha sonra Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Törende 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı mezunları adına konuşma gerçekleştiren okul birincileri El Sanatları Bölümü Seramik ve Cam Tasarımı programı öğrencisi Elif Zorlu ve El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları programı öğrencisi Hale Koyuncu, Trakya Üniversitesinden aldıkları eğitimin çok değerli olduğunu belirterek her anlamda kendilerine destek veren ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Okul birincilerinin konuşmalarının ardından Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO öğretim elemanlarının, öğrencilere ve ailelerine düşüncülerini ve teşekkürlerini ilettikleri mesajlar dinlendi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal konuşmasında pandeminin olumsuz koşullarına rağmen online eğitim sistemini başarıyla uyguladıklarını ifade ederek hocalarının ve öğrencilerinin büyük özveriyle çalıştığının altını çizdi. Doç. Dr. Semiha Kartal, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO’nun amaç ve hedefleri hakkında bilgi vererek “Sanatın farklı dallarında vermiş olduğumuz eğitimle bugünün malzemesi, tekniği ve fikri ile sanatı yorumlayarak toplumsal kültüre katkı sağlamak ve bilinmeyen yetenekleri keşfetmek okulumuzun temel hedefleridir. Büyük özveri ve emeklerle yetişmiş olan gençlerimizin ülkesine ve milletine hizmet edecek olgunluğa erişerek mesleki hizmet verecek düzeye ulaşmaları, aileler ve biz hocalar için onur kaynağı olmuştur. Bundan sonra onların yaptıklarını gururla izleyeceğiz. Gençlerimiz mesleklerini uygularken onlara verilen çağdaş bilgilerle önemli başarılara imza atacaklar. Bu başarılar Trakya Üniversitesini daha da yüceltecek ve onurlandıracaktır. Sevgili gençler eğitim hayatınızın emek isteyen sürecini, özellikle bu salgın döneminde başarıyla tamamladınız. Bugün artık her biriniz sadece kendinize değil ailelerinize, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu bireylersiniz. Bundan sonraki yolunuzun akıl, vicdan ve bilim ile aydınlanmasını ister, başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Video mesaj ile mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yeni hayatlarında başarılar dileyerek Edirne’yi ve Trakya Üniversitesini unutmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerin isimlerinin okunması ve ardından meslek andının söylenmesiyle devam eden tören “Sanal Mezuniyet Sergisi” ile son buldu.

Bu içerik 09.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 624 kez okundu.