TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Özkapı, Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı, yüksekokul öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından mini bir konser gerçekleştirilen etkinlikte, konser sanatçılarına Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Duygu Erkan tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Mezun öğrenciler adına konuşmayı, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı okul birincisi ve El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencisi Busenur Yurişoğlu gerçekleştirdi. Yurişoğlu konuşmasında Trakya Üniversitesi öğrencisi olmanın mutluluk ve gurur verici olduğunu belirtirken tüm öğrenciler adına taşıdıkları sorumlulukların bilinciyle davranacaklarını ifade etti. Konuşmasının devamında insan yetiştirmek için gereken özveri, çaba ve emeğin önemine vurgu yapan Yurişoğlu, “Bugüne kadar yapılan özverilerin, emeklerin karşılığını verme zamanının geldiğine inanıyoruz ve sorumluluklarımızın farkında olarak faydalı birer birey olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Bugünden itibaren iyi bir vatandaş olmak temel zorunluluklarımızdan olmuştur. Sorumlu vatandaş olmanın temeli, atalarımızın elleriyle inşa ettikleri Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaktan geçer. Tam da bu nedenle Trakya Üniversitesi mezunları olarak Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in en önemli koruyucularıyız.” dedi. Yurişoğlu konuşmasını, kendilerini yetiştirme gayesinde olan hocalarına ve başarılarında yanında olan bütün ailelere teşekkür ederek sonlandırdı.

Busenur Yurişoğlu’nun ardından konuşan Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, 4. mezuniyet törenlerini gerçekleştirmenin ve öğrencileri meslek hayatlarına uğurlamalarının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek  “Okulumuzdaki eğitimin amacı sanata, topluma, çevreye, doğaya karşı duyarlı bireyler yetiştirmek. Yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olan sanatın toplumsal yaşama yön veren güçler arasında olması da okulumuzun vermiş olduğu eğitimin önemini ortaya koyuyor. Öğrencilerimizin bu eğitimi tarihi, kültürel ve mimari anlamda zengin olan serhat şehri Edirne’de alıyor olması ayrıca önemli. Bu bağlamda sanatın farklı dallarında vermiş olduğumuz eğitimle bugünün malzemesi, tekniği ve fikriyle sanatı tekrar yorumlayarak toplumsal kültüre katkı sağlamak ve bilinmeyen yetenekleri keşfetmek okulumuzun temel hedefi.” dedi. Kartal öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında ise “Bundan sonraki yolunuzu akıl, vicdan ve bilim aydınlatsın. ‘Önce insan’ anlayışını unutmayıp, etik değerlere bağlı, dürüst, çalışkan ve üretken olursanız başarı da sizinle gelecektir. Bugüne kadar her türlü fedakârlığı gösteren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı diliyor, bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” sözleriyle seslendi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ise konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” ifadesiyle başlayarak “Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, bizim sanat içerikli üç birimimizden biri. Yüksekokulumuzun Türkiye ve kamudaki tek ve ilk meslek yüksekokulu olması sanata verdiğimiz değerin bir göstergesi. Bu göstergenin bir ifadesi olarak bu noktada özveri ile çalışan okul müdürüme, müdür yardımcılarıma, öğretim elemanı arkadaşlarıma ve idari personelime çok teşekkür ediyorum.” dedi. Prof. Dr. Şahin, konuşmasının devamında velilere seslenerek “Bugün öğrencilerimizin mezuniyet günü ve bu coşkunun aslında sahibi siz cefakar ve vefakar ailelersiniz. 2 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz gençlerimizi sizlere teslim etmenin mutluluğunu ve biraz da üzüntüsünü yaşıyoruz. Ben, bu pırıl pırıl gençleri yetiştiren siz anne, babalarımızın ellerinden öpüyorum. Sağ olun, var olun.” dedi. Prof. Dr. Şahin, konuşmasını sonlandırırken öğrencilerin vatanımız, milletimiz, Üniversitemiz ve kendilerini yetiştiren aileler için hayırlı bireyler olmasını temenni etti.

Konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu birincisi Busenur Yurişoğlu tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakılmasına eşlik ederek okul birincisi öğrenciye belge ve ödülünü takdim etti. Ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı okul ikincisi Nuray Ortaç ve okul üçüncüsü Buse Karakız’a belge ve ödülleri takdim edildi. Dereceye giren diğer öğrencilerin mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından törende programlara göre tüm öğrencilerin mezuniyet belgeleri verildi. Tören, mezun öğrencilerin meslek andını okuması ve kep atmasıyla sona erdi.

 

Bu içerik 22.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1124 kez okundu.