TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARINA “HİJYEN EĞİTİMİ” VERİLDİ...

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışanları, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Parlak tarafından gerçekleştirilen “Hijyen Eğitimi”ne katıldı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışanlarından Şube Müdürü Çetin Kaya, Şube Müdür V. Koray Taş, Bilg. İşl. Gökay Kiras, Bilg. İşl. Handan Uzun, Memur Emek Başar Dağdeviren, Memur Mahmut Genç, Tek. Ümit Yavuz, Büro Çalışanı Ayşe Eğe, Neslihan Tuna ve Oğuz Batur katıldı.

Mehmet Parlak eğitimde, 5 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Kişisel Hijyen, Kişisel Temizlik, İşyerlerinde Hijyenin Önemi, İşyeri Ortamlarının Temizliği, Dezenfeksiyon, İşyerinde Kullanılan Alet ve Ekipmanların Temizliği, Risk Gruplarına Göre Gıdalar, Gıda Güvenliği, Gıdaların Muhafaza Koşulları, Gıda Kaynaklı Hastalıklar, Mutfak Kuralları, Zehirlenmeler, Bulaşıcı Hastalıklar ve Mikroorganizmalar konularında bilgi verildi.

Teorik bilginin verildiği bu ilk eğitimin ardından Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından iki eğitimin daha yapılması planlandı. Gerçekleştirilecek ikinci eğitim Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin desteği ile düzenlenecek. Eğitimin son toplantısı ise “Toplu Yemek Üreten Birimlerde Denetleme Pratik Eğitimi” adı altında Trakya Üniversitesi Bolca Ana Yemekhanesinde yapılacak.
Bu içerik 18 Eylül 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 804 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ve ULUSLARARASI BALKAN ÜNİVERSİTESİ’NİN 2+2 ORTAK LİSANS PROGRAMI MİMARLIK BÖLÜMÜ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Türkiye’nin Balkanlara en çok hizmet veren eğitim kurumu Trakya Üniversitesi, bölge üniversiteleri ile olan iş birliğini ortak lisans programları ile daha da güçlendirerek, öğrencilere iki ayrı ülkede, uluslararası standartlarda bir eğitim olanağı sağlıyor. Kuzey Makedonya’daki Uluslararası Balkan Üniversitesi ile “Uluslararası Ortak Lisans Programı” (UOLP) çerçevesinde açılan Mimar..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. SADİ UZUNOĞLU’NDAN, COVID-19 SONRASI EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sağlığımızı etkilediği gibi aynı zamanda ülke ekonomilerine de ağır darbeler vurdu. Üretim ve ticaretin durma noktasına geldiği dünyamızda normalleşme süreçleriyle birlikte ekonomideki tehlike ve fırsatları, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu değerlendi..