TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ, ARNAVUTLUK ELBASAN ALEXANDER XHUVANİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ümmü Yıldız Fındık, Dr. Öğretim Üyesi Seher Ünver, Dr. Öğretim Üyesi Sacide Yıldızeli Topçu ve Dr. Araştırma Görevlisi Zeynep Kızılcık Özkan ile birlikte 11 Hemşirelik Bölümü öğrencisi, 27 Mayıs-1 Haziran 2018 tarihleri arasında, Arnavutluk Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesi ziyareti kapsamında, Rektör Prof. Dr. Skender Topi ve Rektör Yardımcısı Prof. Asoc. Dr. Peçi Naqellari, Tıbbi Teknik Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Asoc. Dr. Shelqim Hidri, Tıbbi Teknik Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Asoc. Dr. Petrit Biberj ve Dr. Zamira Çabiri, Hemşirelik Bölüm Başkanı PhD. Elona Gaxhja ve fakülte öğretim üyeleriyle Uluslararası İlişkiler Koordinatörü PhD. Cand. Eda Çela ve Dış İlişkiler Birimi uzmanları Ma. Algerta Plakaxhiu ve MSC. Eris Ibershimi ile bir araya gelindi. Ziyaretler sırasında Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileriyle tanışıldı, fakülte derslikleri, kütüphane, tele tıp birimi ve kampus gezildi. Hastane ziyaretinde acil birim, ameliyathane, cerrahi servisler ve bu birimlerin işleyişleri öğretim üyelerimize birim yetkilileri tarafından tanıtıldı. Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesi hemşirelik öğrencileri tarafından da öğrencilerimize hastane servisleri gezdirildi. Şehirde, Elbasan Kalesi ve Kral Camii gibi önemli tarihi mekânları gezildi ve dış ilişkiler birimi yetkilileri ile Cami imamından tarihi ve kültürel değerler konusunda bilgi alındı. Etkinliğin 4. gününde “Nursing Students Meeting Conference” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansta Türkiye ve Arnavutluk’taki lisans ve yüksek lisans hemşirelik eğitimi ile hemşirelerin çalışma koşullarına yönelik sunumlar yapıldı. Sunumlar sırasında öğrencilerimizden Iva Boksi ve Blerim Budakova tarafından çeviri desteği sağlanarak, konferans Türkçe, İngilizce ve Arnavutça olmak üzere 3 dilde gerçekleştirildi. Yapılan sertifika takdimlerinin ardından konferans tamamlandı. Her iki üniversite arasındaki işbirliğinin güçlenmesi, öğrenci değişimlerinin ve ortak bilimsel etkinliklerin devamlılığının sürdürülmesi yönünde kararlar alındı.

Türkiye’ye döndükten sonra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret eden Heşirelik Bölümü akademisyen ve öğrenciler, Arnavutluk’a gerçekleştirdikleri ziyaret ve ikili görüşmeler hakkında rektörümüze bilgi verdi. Ziyarette, Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Özge Karaca, seyahat sırasında tuttuğu ve Makedonya’dan Arnavutluk’a adım adım fotoğraflarla zenginleştirdiği günlüğünü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na sundu. Rektörümüz, Arnavutluk’a gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek iki üniversite arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını paylaştı.

Bu içerik 08.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 3447 kez okundu.