TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi, 2019-2020 akademik yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş ile çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende, 2019 Lisans Yerleştirme Sınavında Trakya Üniversitesi Beslenme Diyetetik Bölümünü birincilikle kazanan Ceyda Kantur, fakülte öğrencilerini temsilen bir konuşma gerçekleştirdi. Mesleğe ilk adımı atmanın heyecan ve mutluluğunu gururla taşıdığını belirten Ceyda Kantur, ”Bizler eğitim sürecimizde kendimizi her alanda geliştirip ilmin ve fenin ışığında bilim insanı olmak için gayret sarf edeceğiz. Bugün burada beraber önlük giydiğim tüm arkadaşlarımı tebrik eder başarılarının daim olmasını dilerim.” dedi.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ öğrencileri, iyi bir sağlık çalışanı olmanın yanı sıra iyi birer insan olarak yetiştirmeyi istediklerini belirterek, onları meslek eğitimleri sürecinde araştırmacı, sorgulayan ve öz güvenli birer birey olarak şekillendirmek amacıyla çalışacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Sedat Üstündağ, ”Ülkemizin dört bir yanında hatta Dünyanın dört bir yanında insan sağlığı için çalışacaksınız. Daha mezun olduğunuz gün sizlere yaşamlar, canlar emanet edilecek. Değerli hocalarınız bu dört yıl boyunca sizleri mezun olduğunuzda meslek ilkelerinize her daim bağlı, insana ve saygınlığına her koşulda saygı gösteren bireyler olarak yetiştirecek. Sizleri bilimin ışığında hareket eden meslektaşlara ve sağlık hizmeti veren tüm paydaşlara saygılı, onlarla gönül, fikir ve iş birliği içerisinde hareket eden, kendisine ve mesleğine saygısı olan, dürüstlükten asla ödün vermeyen ve belki de en önemlisi vicdan sahibi olan birer diyetisyen, birer fizyoterapist, birer hemşire, birer odyometrist ve sağlık yöneticisi olarak mezun etmeye çalışacağız. Değerli velilerimiz, çocuklarınızı birer meslek sahibi olmaları için bize emanet ettiniz. Bizler de bu emanetin farkındayız. Bütün hocalarımızla beraber elimizden gelenin en iyisini yaparak onları yetiştirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizi daha ileri götürmek için kendimizi ve kadromuzu hep güçlü tutacağız. Sizleri bu pırıl pırıl gençlerimizi yetiştirerek vatanımıza kazandırdığınız için tebrik ederim.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin ve Trakya Üniversitesi’nin köklü ve derin bir tarihe sahip olduğunu belirterek, gençlerin ülkemizi ileriye taşıyacak en büyük zenginlik olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi büyük bir aile, Balkanlardan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz en büyük zenginliğimiz. Sizler de Trakya Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Şimdiye kadar lisede öğrendikleriniz temel bilgilerdi ama bundan sonra öğrenecekleriniz bir ömür boyu gururla taşıyacağınız mesleğinizin bilgileri olacak. Artık merak ettiğiniz konular üzerine araştırma yaparak, kendinizi her geçen gün geliştireceğiniz bir yoldasınız. Artık bilginin sınırlarında dolaşacağınız bir yerdesiniz. Bugünkü dünyanın bilgilerini düşündüğümüzde ne kadarını biliyoruz? Bilinmeyen o kadar çok şey var ki, sizler o bilgilerin sınırlarında dolaşarak, sorularınızı doğru sorarak yepyeni buluşlara imza atabilirsiniz. Adımlarınızı atarken emin olun, kendinize güvenin. Yapacağınız şey sadece merak edip, araştırmak ve çalışmak. Burada her imkânınız var, tek ihtiyacınız ‘Ben bunu yapabilirim.’ demeniz. Her biriniz beyaz önlük giyeceksiniz. Beyaz temizliğin ve saflığın simgesidir. Önlüğünüz laboratuvarda kirlensin ama mesleğin saygınlığına gölge düşürecek işlerle asla kirlenmesin. Enstrümanınız, yaratılanların en şereflisi olan insan. Kutsal bir mesleğiniz var. Bir hastanın ağrısını kestiğinizde, bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gördüğünüzde emin olun sizleri yetiştiren anne, babalar ve hocalarınız o mutluluğu sizlerle beraber yaşayacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun, Beslenme Diyetetik Bölümü birincisi Ceyda Kantur, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm birincisi Elif Esra Özdemir, Hemşirelik Bölümü birincisi Müge Çakmak’ın beyaz önlüklerini giydirmesinin ardından tüm öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile tören son buldu.


Haber: Gizem Keskin
Editör: Sertan Atasoy
Fotoğraf: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 16.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1709 kez okundu.