TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NDAN EMEKLİYE AYRILAN PROF. DR. İLKER ALP’E TEŞEKKÜR

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 30 yılı aşkın süredir Trakya Üniversitesi’ne hizmet eden ve geçtiğimiz günlerde emekli olan Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Alp’e, kuruma sağladığı katkı ve hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Trakya Üniversitesi Yönetim Kurulu Toplantısı sırasında, Prof. Dr. İlker Alp’e teşekkür plaketi takdim eden Rektör Erhan Tabakoğlu, “İlker Hocamıza, ailesi ve sevdikleriyle sağlıklı, mutlu, uzun bir hayat diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nde 31 yıl görev yaptıktan sonra Ocak ayında emekliye ayrılan Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Alp, Trakya Üniversitesi yönetimini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Yurtcan ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç ile fakülte dekanları ve yüksekokul müdürlerinin de yer aldığı yönetim toplantısında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Prof. Dr. İlker Alp’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Prof. Dr. İlker Alp’in dekanlık görevi süresince başarılı birçok çalışmaya imza attığını, gerek tecrübesi gerekse de bilgi birikimiyle Trakya Üniversitesi’ne büyük katkı sağladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Değerli Hocamıza akademik çalışmalarındaki ve idari görevlerindeki katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Hocamız 30 yılı aşkın süre boyunca üniversitemiz adına çok başarılı çalışmalara imza attı ve bu çalışmalarıyla üniversitemize büyük değer kattı. İnanıyorum ki bundan sonra da bize tecrübesiyle katkı sunmaya devam edecek. İlker Hocamıza bundan sonraki yaşamında ailesi ve sevdikleriyle sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun bir hayat diliyorum.” dedi. Prof. Dr. İlker Alp, daha sonra dekanlık mührünü Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Müberra Gürgendereli'ye teslim etti.

Trakya Üniversitesi’nde 1989-2020 yılları arasında görev yapan Prof. Dr. İlker Alp, Yükseköğretim Kurumu’nda “Ermeni Meselesi Alt Komite Üyeliği”, Başbakanlık’ta “Tarih Danışmanlığı”, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda “Atatürk Araştırma Merkezi Üyeliği” görevlerin yanı sıra Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı gibi birçok idari ve akademik görevde bulundu. Tarih Bölümü öğretim üyesi olarak Yakınçağ Tarihi alanındaki derslerin yanı sıra pek çok kaynak eser, araştırma, makale ve bilimsel esere imza attı.

Haber: Orkun AKMAN
Editör: Sertan ATASOY

Bu içerik 14 Şubat 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1134 kez okundu.