TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, EDİRNE GÜNDEMİ PROGRAMINA KONUK OLDU

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin tek yerel televizyonu ETV’de yayınlanan Edirne Gündemi programına konuk oldu. Programda Adem Özsoy’un sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında üniversitenin, 4.300 personeli ve 42 bin öğrencisiyle sadece Edirne ve ilçelerinde değil bölgede hatta Balkanlarda önde gelen üniversitelerden biri olduğunu belirtti. Trakya Üniversitesi’nin, şehrin en büyük kurumu olarak Edirne ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, istihdam, kamu-sanayi-üniversite iş birliği, Kariyer Merkezi’nin sunduğu imkânlar, 30 bin öğrenciyi Türkiye’nin en büyük firmaları ile bir araya getiren Trakya Kariyer Fuarı gibi farklı konularda açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitenin; bölge için, istihdam için, ekonomi için yapacaklarını her aşamada düşündüğünü, hastasını muayene eden bir doktor gibi şehrin nabzını tutarak gerekli önlemlerini aldıklarını vurguladı. Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında, hem nicelik hem de nitelik anlamında Trakya Üniversitesi’ni daha da ileriye taşıdıklarını, kalite ve akreditasyon çalışmaları ile eğitim kalitesini her geçen gün artırdıklarını ve uluslararası boyuta taşıdıklarını vurguladı. 
 
Trakya Üniversitesi’nin en önemli marka değerlerinden birinin Balkanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Üniversiteler Birliği, Balkan temasları, uluslararası öğrenciler ve sunulan imkânlar, “Bir Öğrenci De Sen Okut” burs kampanyası, Balkanlar ile ilgili yapılan çalışmalar ve Balkanlara yönelik hedeflerle ilgili açıklamalar bulundu. Trakya Üniversitesi’nin marka olduğu diğer alanlardan birinin bilimsel yayıncılık, bir değerinin ise müzecilik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu bu konularda yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi paylaştı ve program sırasında, kısa süre sonra açılması planlanan 3 yeni müzenin müjdesi verdi. 

Trakya Üniversitesi’nin Kampüs gazetesi ve yeni açılacak olan radyosu ile ilgili de açıklamalar yapan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu öğrencilere yönelik birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek gerçekleştirdikleri etkinlikler, öğrenci kulüpleri, öğrenci kongreleri, öğrenci senatosu, kısmi zamanlı çalışma imkânı, ücretsiz yemek olanağı, 3+1 eğitim sistemi gibi konularda önemli bilgiler verdi.

Covid-19 sürecine ayrı bir parantez açan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’de Covid-19 ile mücadele kapsamında tüm kurumların işbirliği içerisinde önemli çalışmalar yaptığını belirterek, Trakya Üniversitesi’nin 1.100 yataklı hastanesinin 500 yatağının Covid-19’a ayrıldığını, pandemi servisleri kurulduğunu, 20 yataklı yeni solunum yoğun bakım ünitesinin açıldığını, dalış maskelerinden yoğun bakım maskesi, baretlerden siper maske ve hasta maskesi üretildiğini, dezenfektan üretimi ile tüm bölgenin dezenfektan ihtiyacının karşılandığını ve Covid-19 testlerinin Trakya Üniversitesi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek sürece önemli katkı sunduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu son olarak uzaktan eğitim, Trakya Üniversiteler Birliği, Edirne Sarayı Kazısı, Trakya Üniversitesi’nin sportif faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

Bu içerik 28.05.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 840 kez okundu.