TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. NURTEN ÇETİN; ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANLIĞI BİLİM KURULU ASLİ ÜYELİĞİNE YENİDEN SEÇİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) Bilim Kurulu asli üyeliğine yeniden seçildi. Millî Mücadele Dönemi ve Cumhuriyet Devri tarihi üzerine bilimsel çalışmaları ile dikkat çeken Doç. Dr. Nurten Çetin; kültür, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, tarih, dil ve edebiyat gibi toplumsal değerler üzerine çalışmalar gerçekleştiren ATAM bünyesinde bilimsel politikalar üretmeye devam edecek.

ATAM’ın Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu çatısı altında faaliyet gösteren önemli bir araştırma merkezi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Nurten Çetin, böylesi önemli bir kurumun bilim kurulu asli üyeliğine tekrar seçilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade ederek “Üniversitelerin ve araştırma merkezlerinin ortak noktası, bilgi üretmek ve ürettiği bilgiyi toplumun yararına sunmaktır. Trakya Üniversitesi ve ATAM iş birliğinde düzenlemiş olduğumuz ‘Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışının 100. Yılı: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türkiye’de Demokrasi’ sempozyumumuz bu ortaklığın en somut ve güzel örneğidir. Kurumların kesişim kümesi olan bilimin üretilmesinde ve toplumun faydasına sunulmasında görev yapmış olduğum süre boyunca vermiş olduğum katkıların takdir edilmesi ile ATAM Bilim Kurulu asli üyeliğine tekrar seçilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Hayata geçirdiğimiz bilimsel çalışmalar ve organizasyonlarla Millî Mücadele ve Cumhuriyetimizin tarihine bir nebze de olsa ışık tutabildiysek ne mutlu bizlere…” dedi.
Bu içerik 27 Kasım 2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 857 kez okundu.