TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ABBAS YAHYA’DAN MAKEDONYA’DA MUSİKİ KONSERİ...

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abbas Yahya, Makedonya Üsküp Opera ve Bale Salonu’nda bir musiki konseri verdi. Makedonya’nın akademi, siyaset, sanat ve bürokrasi dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı konser büyük ilgi topladı.

Programda, Doç. Dr. Abbas Yahya dinleyicilere Türk Tasavvuf Musikisi’nden seçkin örnekler takdim etti. Doç. Dr. Abbas Yahya tarafından Yunus Emre’nin Makedonca'ya çevrilen “Dağlar ile taşlar ile çağırayım Mevlâm seni” ilahisi ilk defa bu programda, hem Makedonca hem de Türkçe olarak icra edildi. Büyük bir beğeni toplayan konserin sonunda Doç. Dr. Abbas Yahya dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bu içerik 05 Şubat 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 723 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR LİDERİN DOĞUŞU KONFERANSI

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Milli Mücadele: Bir Liderin Doğuşu Konferansı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeş..

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEDA TAŞ’TAN İKİ YENİ KİTAP

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş’ın editörlüğünü yaptığı mütercim tercümanlık öğrencilerinin başucu kitaplarından olacak “Çeviribilimde Araştırmalar” ve “Çeviri Üzerine Gözlemler” adlı kitaplar Hiperlink Yayıncılık tarafından yayınlandı.Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş, Trakya &Uum..