TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ DERGİSİ “KAPU/TRAKYA MİMARLIK VE TASARIM DERGİSİ” YAYIN HAYATINA BAŞLIYOR

Dergicilikte marka olma hedefiyle çalışmalarına devam eden, akademik yayıncılıkta kalitenin çıtasını her geçen gün yukarıya taşıyan Trakya Üniversitesi’nde yeni bir bilimsel dergi daha yayınlanmaya hazırlanıyor.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde çıkarılacak “KAPU/Trakya Mimarlık ve Tasarım Dergisi” uluslararası hakemli dergi olarak 2021 yılı içerisinde yayın hayatına başlayacak. Dergide mimarlık, peyzaj mimarlığı, iç mimarlık ile planlama alanlarında özgün ve yenilikçi çalışmalar Türkçe/İngilizce dillerinde yer alacaktır. Dergide ayrıca kurumsal yaklaşımla bölgesel hedefler doğrultusunda Trakya, Balkanlar ve Avrupa ile ilgili çalışmaların yanında tarihi yapılar, koruma ve restorasyon, yapım teknolojileri, yapı malzemeleri ve sürdürülebilirlik konularına öncelik verilecektir.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. H. Burcu Özgüven’in sahipliğinde, Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar’ın baş editörlüğünde yayın hayatına hazırlanan dergide, alanında tanınmış yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen editör ve hakem olarak görev almaktadır.

Çevrim içi formatta, yılda iki kez yayınlanacak olan KAPU/Trakya Mimarlık ve Tasarım Dergisi’nin, ilk sayısının 2021 yılı içerisinde çıkarılması planlanmaktadır.

Birinci sayı için makale kabulleri başlamış olup dergide yayınlanmasını istediğiniz akademik çalışmaları kapu@trakya.edu.tr adresine iletebilirsiniz. Kapsamlı bilgi için https://kapu.trakya.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu içerik 24.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 605 kez okundu.