TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN ANNE ADAYLARINA SEVİNDİRİCİ HABER: DOĞUM ÖNCESİ HAZIRLIK KURSU

Trakya Üniversitesi, toplum sağlığını ilgilendiren önemli konularda farkındalık yaratmak ve bilinçli bir kitle oluşumuna katkı sağlamak adına düzenlediği eğitimlere bir yenisini ekledi. Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde, anne adaylarına gebelik ve sonraki süreçler için ücretsiz “Doğum Öncesi Hazırlık Kursu” başlatıldı. Gebeliği mutlu noktalamak ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adaylarının, gebelik ve bebek bakımı hakkında merak edilen tüm soruların cevabını bulabileceği "Trakya Üniversitesi Doğum Öncesi Hazırlık Kursları” halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Trakya Üniversitesi Hastanesi’nin 3. katında, Kadın Doğum Kliniği Seminer Odası’nda her ayın son Perşembe günü, Saat 13.30-16.30 saatleri arasında düzenlenecek eğitimler, Sağlık Bilimleri Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt koordinatörlüğünde yürütülecek. 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nın, anne adayları için düzenlediği “Doğum Öncesi Hazırlık Kursları”, hamilelik sürecini sağlıklı, rahat ve konforlu geçirmek isteyen tüm anne adaylarını bilgilendirerek, gebelik takibi ve doğuma hazırlık gibi pek çok önemli konuda bilinçlenmelerine yardımcı oluyor. Trakya Üniversitesi Hastanesi’ndeki eğitimler ile doğuma güçlü şekilde hazırlanan anne adayları, gebelik dönemini rahat ve huzurlu geçirirken psikolojik olarak da kendini rahat hissediyor. Doğumla ilgili bilinçli kararlar vermek, sağlıklı normal/doğal doğum yapabilmek, doğum sonrası emzirme ve bebek bakımı gibi konularda sorulara doğru cevaplar bulmak ve sağlıklı bebekler yetiştirmek isteyenlere yönelik düzenlenen kurslara katılan anne adayları, konunun uzmanlarından öğrenecekleri bilgiler ışığında bilinçli bir hamilelik süreci ile tanışıyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Kliniği’nde düzenlenen “Doğum Öncesi Hazırlık Kursu"nda, bebeğin anne karnındaki gelişimi, gebelik takibi ve bu süreçte yapılması gereken testler, doğum öncesi bakım ve beslenme, gebelikte oluşabilecek rahatsızlıklar ve öneriler, doğuma hazırlık, doğum ve lohusalık, anne adayı için uygun ve sağlıklı doğum için bilinmesi gerekenler ve emzirmenin püf noktaları, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından aktarılıyor. Gebelik oluşumu, belirtiler ve vücutta başlayan fizyolojik değişimlerle gebelikte risk oluşturabilecek durumların da ele alındığı kursta, anne adaylarının ihtiyaç duyabileceği yeterli ve dengeli beslenme konuları da uzmanlar tarafından ayrıntılı biçimde anlatılıyor. Bunların yanı sıra yeni doğan bebeğin doğum sonrası ilk anları, uygulanan işlemler ile anne ve bebeğin odada buluşma anlarına kadar merak edilen tüm konular, kurs kapsamında katılımcılarla buluşuyor.

Bilgi dolu, görsel anlatım ve uygulamaların da yer aldığı “Doğum Öncesi Hazırlık Kursları”, tüm anne adaylarının katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor. Doğuma hazırlık eğitimine, anne adaylarının yanı sıra eşler de katılabiliyor. Eşlerin de doğuma hazırlık eğitimlerine katılmalarının teşvik edildiği kurslarda, birlikte bilgilenen ve doğum öncesi süreçleri birlikte pratik eden çiftler, doğum süreci ve sonrasında birbirilerine destek olabiliyor.

Trakya Üniversitesi’nin başlattığı, “Doğum Öncesi Hazırlık Kursları” hakkında konuşan Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt, “Kamu Hastanelerinde ‘Gebe Okulu’ adı altında yürütülen, doğuma hazırlık ve doğum öncesi bakım hizmetlerinde önemli bir yeri olan Doğum Öncesi Hazırlık Eğitimlerinin, Tıp Fakültesi hastanemizde başlamasını önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ebeveyn olmaya bilinçli ve doğru şekilde hazırlanmak kendiniz ve bebeğiniz için yapacağınız en güzel iyilik olacaktır. Hamilelik dönemi, anne adayının duygusal ve fiziksel değişiklikler yaşadığı bir yolculuktur. Doğum öncesi, doğuma hazırlık eğitimine katılan annelerin doğuma uyum süreçlerinin daha iyi ve doğumu algılamalarının daha güçlü olduğu anlaşılmıştır. Sağlıklı anne, sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek; sağlıklı bir toplumun temelidir. Halka açık ve ücretsiz düzenlenen kurslara, Edirne ve çevre illerden katılacak anne adaylarımız, gebeliğe, anneliğe ve bebek bakımına dair öğrenmek istediklerini konunun uzmanlarından öğrenme fırsatı bulabilecekler.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Doğuma Hazırlık Kursu
Gün: Her Ayın Son Perşembe Günü
Saat: 13.30-16.30
Yer: Trakya Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Kliniği (3.kat)
Bu içerik 05.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1262 kez okundu.