TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, EDİRNE LİSESİ’NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONSERİ

Trakya Üniversitesi ve Edirne Lisesi iş birliklerine devam ediyor. Prof. Ahmet Hamdi Zafer şefliğinde Balkan Senfoni Orkestrası, Edirne Lisesinde Öğretmenler Günü’ne özel unutulmaz bir konser verdi.

Trakya Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü dolu dolu bir programla kutladı. Genel Sanat Yönetmenliği ve Şefliğini Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in üstlendiği Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, Öğretmenler Günü Konseri’nde Edirne Lisesi’nin öğretmen ve öğrencilerine keyifli dakikalar yaşattı.

Edirne Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konserde Balkan Senfoni Orkestrası, Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ve öğretim elemanı Mustafa Kurt solistliğinde C. D. Von Dittersdorf’un Viyola ve Kontrabas Konçertosu, Oğuzhan Balcı’nın düzenlemesini yaptığı Kevser Hanım’ın Nihavend Longa, M. Mehmandarov’un düzenlediği Kâtibim Türküsü, yine Oğuzhan Balcı’nın düzenlemesini yaptığı Selanik Türküsü, K. Karaev’in 3 Dans eserinin 3. Bölümü, G. Bregoviç’in Jaluzzi Tango eserlerini seslendirdiler. Konser, Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in solistliğinde, düzenlemesini Prof. Cihat Aşkın’ın yaptığı Sarı Gelin, Tofig Güliyev’in Akşam Mahnısı ve Azeri Bekirof’un Nazende Sevgilim eserleri ile son buldu.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin alkışları ile son bulan konsere Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği Başkanı Atıl Erman, Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu içerik 25.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 594 kez okundu.