TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI…

Trakya Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın, eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için aldığı uzaktan eğitim kararı doğrultusunda Trakya Üniversitesi, asenkron (eş zamanlı olmayan) uzaktan eğitim sistemini “E-Ders Platformu”yla 23 Mart 2020 tarihi itibarıyla hayata geçirdi. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi’nde, laboratuvar ve uygulama dersleri hariç olmak üzere ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyesindeki tüm teorik dersler için uzaktan öğretimin yolu açıldı.

Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmaları ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleriyle çok hızlı bir şekilde hayata geçirilen uzaktan eğitim sistemi ile 814 öğretim elamanı tarafından hazırlanan 15.795 ders notu ve materyali öğrencilerin erişimine açık hale getirildi. Öğrencilerin, içerisinde bulunulan ve bir sonraki haftaya ait ders materyallerini görüntüleyebildiği sistemde, öğretim elemanlarının ders programları doğrultusunda belirlediği yeni içeriklerin yüklenmesi çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Teknolojinin tüm olanakları kullanılarak oluşturulan uzaktan eğitim altyapısı ile hazırlanan asenkron sistemde öğrenciler, https://eders.trakya.edu.tr/ adresinden yazılı ders materyallerine, sunumlara ve video görüntülere ulaşabiliyor. Öğrenciler ayrıca, mevcut sistem üzerinden öğretim elemanlarına yazılı olarak sorularını iletebiliyor ve ve öğretim elemanlarından gelen cevabı da görebiliyor.

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, 23 Mart 2020 tarihinde erişime açılan ve koronavirüs riski süresince öğrencilerin müfredattan geri kalmamalarını sağlayacak sistemde öğrencilere sunulan ders materyalleri, ilk iki günde toplam 83.548 defa indirildi. Ayrıca, E-Ders Platformu’na üye öğretim elemanı ve öğrenci sayısı da çok kısa bir sürede 32 bin 476’ya ulaştı.

Öğrenciler, sistem üzerinden her türlü içeriğe “pdf”, “ppt”, “mp4” gibi farklı birçok formatta erişim sağlayabiliyor. İhtiyaç görüldüğü takdirde sistem tarafından desteklenen farklı yazılı ve görsel içerik formatları da hizmete açık hale getirilecek. Trakya Üniversitesi öğrencilerine uzaktan öğrenimlerinde önemli kolaylıklar sağlayan “E-Ders Platformu”na öğretim elemanları, Trakya Üniversitesi Tek Noktadan Erişim Platformu’nu kullanarak da erişebiliyor.

23 Mart Pazartesi günü başlayan uzaktan eğitim çalışmaları ile ilgili “E-Ders Uzaktan Eğitim Platformu Öğretim Elemanı Kullanım Rehberi” ve “E-Ders Uzaktan Eğitim Platformu Öğrenci Kullanım Rehberi” de daha önce Trakya Üniversitesi kurumsal web sayfasında yayınlanmıştı.
Bu içerik 25.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 15487 kez okundu.