TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYITLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Trakya Üniverstesi, “gönül coğrafyası” olarak tanımladığı Balkanlar’da gönülleri fethetmeyi sürdürüyor. Balkanlar’a en çok hizmet veren eğitim kurumu olmayı misyon edinen Trakya Üniversitesi, “Geleceğe Köprü” sloganıyla çıktığı yolda, uluslararası öğrencilerden yoğun talep görüyor. Uluslararası üniversite olma hedefiyle özellikle Balkanlar’da adını her geçen gün daha fazla duyuran ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki öğrenciler tarafından tercih edilen Trakya Üniversitesi’nin, 9-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında tamamlanan 2018-2019 Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci kayıtlarının ardından, boş kalan kontenjanlar için 6 Ağustos 2018’de başlayan ek yerleştirmeler, yedek listeden kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarıyla devam ediyor.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uluslararası öğrenciler için 146 programda açılan toplam 1.392 kontenjana şu ana kadar 740 öğrenci kayıt yaptırdı. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Coşkun, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Mısırlı, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Öğreni İşleri Daire Başkanı Tülin Özsaygılı’dan oluşan değerlendirme komisyonu, 11-27 Haziran 2018 tarihleri arasında başvuru yapan öğrencileri, "Ortaöğretim Not Ortalaması"na göre sıralayarak kayıt yaptırmak üzere Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’ne davet etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, “Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ‘10.000 Uluslararası Öğrenci’ hedefi doğrultusunda çıktığımız yolda, üniversitemizin özellikle Balkan coğrafyasında daha da çok tanınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Son iki yılda uluslararası öğrenci sayısında büyük artış kaydeden Trakya Üniversitesi, her geçen yıl artan yurt dışı talebini karşılamak ve Balkanların en önemli eğitim kurumu olma misyonunu yerine getirebilmek için çalışmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi’ne ilgi ve katılım her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. Bu dönemde devam eden ek yerleştirmelerin ardından, 5 Eylül 2018’de başlayacak yeni bir dönemle kayıt işlemlerine devam edeceğiz.” dedi.

Kayıtlar sırasında Balkan Kongre Merkezi’nde, üniversitemizi tercih eden öğrencilere hitaben konuşan Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, yeni öğrencilerimize 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında başarılar dilerken, “Trakya Üniversitesi’nden mezun olduğunuzda, kendi alanlarınızda yetkin ve donanımlı bireyler olarak, ülkelerinizde önemli başarılara imza atacağınıza ve Trakya Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceğinize inancımız sonsuz. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimizin kapıları sizlere her zaman sonuna kadar açık. Danışmak ve hizmet almak istediğiniz her konuda sizleri dinlemeye ve yanınızda olmaya hazırız. Trakya Üniversitesi, 49.000 öğrencisiyle büyük bir aile ve bizler de uluslararası öğrencilerimizin kendilerini aile sıcaklığında evinde gibi hissedebilmesi için gerekli her türlü gayreti gösteriyoruz. 2023 yılında, 10.000 uluslararası öğrenciye eğitim verme hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Programlar hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, bu yıl ön lisans programları için oluşturdukları kontenjanları azalttıklarını belirterek, yüksekokul ve fakülte düzeyinde eğitim öğretim veren birimlerin kontenjanlarının artırıldığını ifade etti.

“Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız.” sloganıyla uluslararası öğrencilere yardımcı olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği de Balkan Kongre Merkezi’nde kayıtlar boyunca, uluslararası öğrenciler için yurt, otel gibi konaklama olanakları ile sağlık sigortası ve burslar hakkında bilgi edinilmesine destek sağlıyor. Ayrıca gün boyu devam eden çay, kahve ve simit ikramlarıyla uluslararası öğrenciler ve ailelerinin her zaman yanında oldukları mesajını veriyor.

Bu içerik 17.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2655 kez okundu.