TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE ÜFLEMELİ GENÇLİK ORKESTRASI KONSERİ

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen “Üflemeli Gençlik Orkestrası Konseri” 10 Mayıs 2018 Perşembe günü Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, akademisyenler ve öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Elemanı ve Orkestra Şefi Arş. Gör. Ümit Çavuş yönetiminde Çağla Gökdemir (flüt), M. Deniz Eğmen (flüt), M. Salih Çakan (flüt), E. Begüm Edirne (obua), Vesa Tara (obua), Özge Serbest (obua), S. Minel Çancı (obua), Alper Zülüfoğlu (klarnet), Hilal Karaca (klarnet), Berk Gaspar (klarnet), Metin Karstır (klarnet), Göksun Zurna (saksafon), Atakan Uyuay (saksafon), Merve Kuşoğlu (fagot), Emre Bati (fagot), Öğünç Poyraz (trompet), Oray Karaca (trompet), Atalay Uyuay (trompet), Elif Hasekili (korno), C. Cemal Karaca (korno), Berk Caner (trombon), Görkem Çavuş (trombon), Ç. Ali Gürsoy (tuba), T. Ozan Tanış (bass), Adnan Sever (vurmalı çalgılar), Berk Öner (vurmalı çalgılar), Y. Hasan Zurna (vurmalı çalgılar), Doğukan Kantur’dan (vurmalı çalgılar) oluşan Üflemeli Gençlik Orkestrası, üç bölümden oluşan konserin ilk bölümünde klasik müziğin önde gelen bestecilerinin eserlerinden, ikinci bölümde film müziklerinden ve son bölümde ise İspanyol Marşları’ndan, Balkan ezgilerinden ve popüler müzik düzenlemelerinden parçalar seslendirdi.

Sanatseverler tarafından ilgi ve beğeniyle izlenen konserin ilk bölümünde sırasıyla Amerikalı Çağdaş Besteci Aaron Copland’dan “Fanfere For the Common Man”, Avusturyalı Besteci Franz Schubert’ten “Marche Militaire”, senfoni, opera, bale, oda müziği gibi birçok tarzda eser vermiş Romantik Dönem Rus bestecisi P. I. Tchaikovsky’nin Kuğu Gölü Balesi eserinden “Danse Napolitaine” Bölümü Solist Atalay Uyuay eşliğinde Üflemeli Gençlik Orkestrası tarafından seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde film müzikallerinden sırasıyla “V for Vandetta” (P. I. Tchaikovsky), “Haryy Potter” (Patrick Doyle) “La La Land” (Justin Hurwitz) sinevizyon eşliğinde seslendirilirken son bölümde ise İspanyol Marşları ve Balkan ezgilerinden “Amparito Roca (Jaime Texidor), “El Gato Montes” Manuel Penella, “Spoitoresa” (Arr. Bora Bilgin) seslendirildi.

Bu içerik 11.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1027 kez okundu.