TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE “GÜNCEL KONULARA YAKLAŞIM - CORONAVİRÜS” KONFERANSI

Sağlık alanında güncel konulara dikkat çekmek amacıyla MEDx (Medicine, Experience, Development) serisi başlatan Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, dünyayı etkisi altına coronavirüsün ele alındığı bir konferans düzenledi. Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde “Güncel Konulara Yaklaşım - Coronavirüs” adı altında gerçekleştirilen konferansta, virüse ilişkin Türkiye ve dünyada yapılan çalışmalar ve izlenen politikalar değerlendirildi.

Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Proje Koordinatörü Mustafa Fatih Çevik’in sunuculuğunu yaptığı konferansa konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Gürcan, Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural ve Uzm. Dr. Can Behzat Demirkan katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Başkanı Feyza Yiğit, dünya gündeminde büyük yer edinen coronavirüs hakkındaki düzenledikleri etkinlik kapsamında doğru bilinen yanlışları açığa çıkarmayı ve panik ortamının oluşmasını engellemeyi hedeflediklerini belirtti. Topluluk Başkanı Feyza Yiğit’in açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Gürcan, “Coronavirüs’e Mikrobiyolojik Bakış” isimli sunumunda, virüsün mikrobiyolojik yapısını anlattı. Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural ise “Coronavirüs Yayılımı ve Virüsten Korunma Yolları” isimli sunumunda, salgından korunmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Edirne İl Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli Uzm. Dr. Can Behzat Demirkan da “Sağlık Bakanlığı’nın Virüsle İlgili Çalışmaları ve Politikaları” sunumunda, ülke genelinde virüs hakkında yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansta, sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcılar merak ettikleri konuları alanında uzman hekimlerle paylaştılar.
Bu içerik 13.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 719 kez okundu.