TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, 2019-2020 AKADEMİK YILI BAŞARI VE YÜKSELTME TÖRENİ COŞKUSU

Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Akademik Yılı Başarı ve Yükseltme Töreni coşkusu yaşandı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, 2019-2020 Akademik Yılı’nda yükseltme alan akademik çalışanlar için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi. Bununla birlikte, bilim, kültür ve spor dünyasına katkı sağlayan öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür belgeleri, farklı başarılara imza atan ve Trakya Üniversitesi’nin tanınırlığını artıran çalışmalar gerçekleştiren akademik çalışanlara ise plaketleri takdim edildi. 122 öğretim üyesinin akademik cübbe giydiği törende Trakya Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmalarla hizmet, bilim, spor ve başarı ödülleri elde etmiş 20 öğretim üyesiyle birlikte, Trakya Üniversitesi’ni yurt içi ve yurt dışında başarıyla temsil eden, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan 17 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, dekanlar, müdürler, genel sekreter yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı işe başlayan tören, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde Balkan Senfoni Orkestrası’nın hazırlayıp sunduğu Açılış Konseri ile devam etti. Törende, Trakya Üniversitesi Tanıtım Filminin izlenmesini takiben Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu bir konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, göreve geldikleri günden bu yana Trakya Üniversitesi olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, Trakya Üniversitesi’nin vizyon, misyon ve değerleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Trakya Üniversitesi’nin dünü, bugünü ve gelecek çalışmaları hakkında değerli paylaşımlarda bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sunumunda, Üniversitenin kalite, stratejik planlama ve akreditasyon, sağlık hizmetleri, akademik ve bilimsel yayıncılık, üniversite bünyesindeki dergi ve gazeteler, Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği adımları ve projeleri, uluslararası ve marka üniversite olma çabaları, üye oldukları ulusal ve uluslararası birlikler, akademik ve idari çalışan yapısı, akademik birimler, öğrenci sayıları, uluslararası öğrencilere yönelik faaliyet ve etkinlikler, lisansüstü eğitimler, öğrenci senatosu, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, kütüphane, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, altyapı ve inşaat projeleri ile bu yıllarda elde edilen başarılar ve ödülleri anlattı. Trakya Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle gerçekleştirdiklerini ve yine Prof. Dr. Mustafa Şentop’un daveti üzerine, TBMM’nin yeni yasama yılı açılış törenleri için Ankara’da olduklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasını, “TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, bölgemizi, üniversitemizi ve insanımızı seviyor. Bizlere her anlamda destek olmaya, akademi dünyasına güç katmaya ve bizleri onurlandırmaya devam ediyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz akademik başarı ve yükseltme törenimizi de tebrik ediyor, selamlarını gönderiyor. Kendisine Üniversitemize verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz.” sözleriyle sürdürdü.

Öğrenciler, öğretim elemanları ve idareciler ile büyük bir aile olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bu büyük aile, ülkemizin her yerinde, Balkanlarda ve Avrupa’da ürettikleri ile insanlığa katkı sağlamakta ve geleceğe köprü olmaktadır. Ülkemizin ve bilimin sesini 37 yıldır dünyaya duyuran, üreten, çalışan ve insanlığa önemli hizmet ve katkılarda bulunacak nesiller yetiştiren Trakya Üniversitesi, çalışma azmi, gayreti ve şevkinden bir şey kaybetmeyecek, ilim ve irfan yolunda ilerleyişine hızla devam edecektir.” dedi. Trakya Üniversitesi’ni daha da ileriye taşıyacak atılımları hep birlikte gerçekleştirerek, bilimsel ve sosyal ilerlemeye katkıda bulunmak amacıyla çalışmaya devam edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenadaki yetkinliğini ve görünürlüğünü artırmak adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Program, Üniversitemizde akredite olan birimlerimizin yöneticilerine, bilimsel başarı elde eden dergi editörlerine, UNESCO Chair on Quality Education and Digital Transformation Kürsüsünün kurulmasına katkı sağlayanlara, Üniversitemizin Uluslararası tanınırlığına katkı yapanlar ile Ülkemizi ve Üniversitemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden antrenör ve sporcularımıza teşekkür belgeleri ve plaketlerinin verilmesiyle devam etti.

Bu kapsamda, Üniversitemizde akredite olan birimlerimizin yöneticileri Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Yılmaz Çamlıtepe’ye, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Ömer Zaim’e, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Özgül Erol’a, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal’a, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Muzaffer Demir’e; Uzmanlık Eğitimi Akreditasyonu için Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu’na, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meryem Aktoz’a, Patoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Usta’ya, Fizik Tedavi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Tuna’ya teşekkür belgesi verildi.

DOAJ İndeksine girme başarısından dolayı Edebiyat Fakültesi Dergisi adına Öğr. Gör. Dr. Yavuz Güner’e, yine DOAJ İndeksine girme başarısından dolayı Sosyal Bilimler Dergisi adına Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz’a, Web Of Science ESCI İndekslerine girme başarısından dolayı Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi adına Dr. Öğr. Üyesi Bülent Akyay’a, Web Of Science ESCI İndekslerine girme başarısından dolayı Fen Bilimleri Enstitüsü Trakya University Journal Of Natural Sciences Dergisi adına Prof. Dr. Sayın Kadri Kıran’a, Türkiye’de Science Citation İndekste yer alan tek tıp fakültesi dergimiz olan Balkan Medical Journal Dergisi impact faktör yükseltmesi başarısından dolayı Prof. Dr. Sayın Zafer Koçak’a, Web Of Science h-İndex Başarı sıralamasından dolayı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya ve Üniversitemizde en çok AR-GE kapsamlı TÜBİTAK Projesi gerçekleştirme başarısından dolayı Doç. Dr. Hacı Ali Güleç’e teşekkür belgesi takdim edildi.

UNESCO Chair on Quality Education and Digital Transformation Kürsüsünün kurulmasına sağladığı katkılardan dolayı Öğr. Gör. Yaşagül Ekinci Danışan ve Arş. Gör. Dr. Erdem Demiröz’e; Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimizin Üniversitemizin Uluslararası tanınırlığına yaptığı katkılar ile uluslararası öğrenci sayılarında ve memnuniyetindeki artıştan dolayı Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’a; “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyamıza verdiği desteklerinden ötürü Prof. Dr. Hakan Tuna’ya ve 2019 Avrupa Güreş Şampiyonasındaki takım üçüncülüğü başarısını kazandıran Doç. Dr. İsa Sağıroğlu’na plaket verildi.

Törende son olarak, Ülkemizi ve Üniversitemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Merve Pul, Şule Kabak, Zeliha Kara, Tuğba Kılıç, Sevda Sarıgül, Nurife Duman, Dilay Tekin, Onurcan Tatlıcıoğlu, Merve Taş, Burcu Aksoy, Ecem Taşın, Nur Demir, Ayşe Asma, Batuhan Çakır, Meltem Dindar, Miray Nur Ergüç, İlayda Seyis’e plaket takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Fırat GÜNGÖR
Fotoğraf: Umut KOZAKOĞLU
Bu içerik 16.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1556 kez okundu.