TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYELERİNDE, “YETENEK HER YERDE” KARİYER FUARI…

Trakya Üniversitesi Bölgede Büyük Ses Getirecek Bir Etkinliğe Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor.

Gelişen dünyaya ayak uydurarak eğitim, bilim, teknik ve teknoloji alanındaki global yenilikleri yakından takip etmeyi amaçlayan Trakya Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayelerinde önemli bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Öğrencilerine iyi bir üniversite eğitimi ve kariyer fırsatı sunmak için her fırsatta kamu, özel sektör ve diğer paydaşlar ile bir araya gelen Trakya Üniversitesi, ilki 2019 yılında üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile düzenlenen bölgesel nitelikte bir kariyer etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayelerinde “Yetenek Her Yerde” teması ile ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenen “Bölgesel Kariyer Fuarı” etkinlikleri, 2020 yılında da 130 üniversite iş birliği ile 10 farklı ilde gerçekleştirilecek organizasyonlarla devam ediyor. Trakya bölgesinde, ilk defa Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğinde, “Trakya Kariyer Fuarı” adıyla düzenlenecek olan fuar, 24-25 Şubat 2020 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İnteraktif programıyla, birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasına imkân sağlayacak ve özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çeşitli kurumları bir araya getirecek “Trakya Kariyer Fuarı”, her bölümden öğrenci ve mezunlar ile vatandaşları Edirne’de, Trakya Üniversitesi’nde buluşturacak. Trakya Kariyer Fuarı’nda, Trakya bölgesinden ve ülkemizin farkı bölgelerinden olmak üzere 250’nin üzerinde firma ve kurum ile birlikte 10.000’e yakın katılımcının yer alması bekleniyor. Fuarda katılımcılar, firma ve kurumlar tarafından açılacak bilgilendirme stantlarının yanı sıra mülakat, eğitim, seminer, örnek olay çalışması gibi etkinliklerden de yararlanabilecek.

Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” etkinlikleri ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Üniversiteler bünyesindeki kariyer merkezlerinin daha aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesini de amaçlayan etkinliklerde ayrıca, öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkânı ile doğru kariyer planlanması oluşturmaları ve firma ve kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları gibi hedefler paylaşılıyor.

Özel sektör ve firmalar için de oldukça büyük avantaj ve kolaylıkları beraberinde getiren fuar organizasyonu, firmaların tanınırlığını ve marka değerini artırmalarına fırsatlar yarattığı gibi bünyelerinde ihtiyaç duydukları pozisyonlara uygun yetenekli öğrenciler ile karşılaşmalarına da imkânlar sağlıyor. İstihdamda kalitenin artması için öğrencilere kariyer planlaması konusunda yol gösterme ve mentörlük yapma amacına hizmet eden firmalar; fuar kapsamında gerçekleştirdikleri bilgilendirme, seminer ve atölye çalışması gibi etkinliklerle öğrencilere kolaylıkla ulaşarak onları yakından tanıyor ve çeşitli fırsatlarla buluşturabiliyor.

Kamu kurumlarına yönelik fırsatların da sunulduğu bölgesel kariyer fuarları, üniversite ve kamu kurumları arasında iş birliği bağlarının güçlendirilmesine zemin hazırladığı gibi bugüne kadar 70.000’den fazla genç yeteneği 351’i kamu kurumu olmak üzere 1.315 işveren ile buluşturdu. Trakya Kariyer Fuarı’na katılan öğrenci ve mezunlar ile firmalar ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı destekleriyle üniversitelerin hizmetine sunulan ve öğrenci ve mezunların işverenler ile zaman ve mekândan bağımsız, sürekli iletişim kurmalarını sağlayan çevrimiçi kariyer platformu “Yetenek Kapısı”na üyelik ve kullanım avantajlarına da sahip oluyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde, çok önemli bir etkinliği hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirterek, “Üniversitemizin ev sahipliğinde, kamu, özel sektör, sivil toplum ve üniversiteler iş birliğinde düzenlediğimiz Yetenek Her Yerde – Bölgesel Kariyer Fuarı, bugüne kadar bu alanda, bölgemizde düzenlenen en kapsamlı etkinlik olacak. Edirne Valiliği başta olmak üzere, tüm paydaşlarımızla uyum ve koordinasyon içinde gerçekleştireceğimiz bu etkinlik sayesinde, öğrenci ve mezunlarımızın kariyer planlamaları açısından çok önemli fırsatlar sunulacak. Fuar sayesinde öğrenci ve mezunlarımıza iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşlar, genç yetenekleri keşfetme imkânı bulacak. Bu vesileyle, sadece Edirne’deki değil tüm bölgedeki gerek özel sektör kuruluşlarını gerekse kamu kurum ve kuruluşlarını fuarımıza davet ediyoruz. Hem bireysel hem de kurumsal tüm katılımcıların çok önemli kazanımlarla ayrılacağı bu etkinliğin, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, Trakya’da ve Türkiye’de büyük ses getirecek Trakya Kariyer Fuarı etkinliklerine öğrenciler, mezunlar ve tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

Trakya Kariyer Fuarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.trakyakariyerfuari.com/


Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Bu içerik 03.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 3232 kez okundu.

Dosyalar

2.pdf