TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ ERTUĞRUL SELÇUK ERDOĞAN’DAN BİR PATENT BAŞARISI DAHA

Trakya Üniversitesi, patentleri arasına bir yenisini daha ekledi. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Selçuk Erdoğan, patentleri arasına bir yenisi ekleyerek “Plastik Boru Üretimi İçin İç/Dış Çap Değişimli Modüler Boru Kalıbı” adlı çalışması ile 4. patentini alma başarısını gösterdi. 

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 28 Aralık 2015 tarihinden itibaren 20 yıl süre ile korunmak üzere, 21 Kasım 2019 tarihinde incelemeli olarak patent verilen proje sayesinde, değişik çap ve kalınlıklarda lastik boru üretiminde çok uzun süren kalıp değişimi, ekipman değişimi, kalıp temizliği gibi işlemler ortadan kaldırılmış olacak. Bu sayede üreticiler hem zaman tasarrufu sağlayacak hem de malzeme israfı önlenmiş olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Selçuk Erdoğan şunları ifade etti: “Plastik sanayi alanında yapmış olduğum gözlemlerden sonra Makina Mühendisliği Bölümü derslerinden birisi olan Proje 3 bitirme çalışmasında patent içeriğini şekillendirmeyi düşündüm. 2015 yılında proje öğrencim Murat Öztoprak’ın katkılarıyla fikri şekillendirerek Üniversitemizin Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi’ne başvuru yaptım. Böylece inceleme süreci başladı ve 21 Kasım 2019’da tescil edilerek belgesini almış olduk. Bu proje sayesinde, plastik boru üretiminde gerek zaman gerekse maliyet açısından önemli kazanımlar elde edileceğine inanıyoruz.”

Haber: Sertan ATASOY
Editör: Orkun AKMAN
Bu içerik 23.06.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1252 kez okundu.