TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU’NDA DIŞ TİCARETTE KARİYER PLANLAMASI KONUŞULDU

Trakya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Topluluğu tarafından, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda, “Uluslararası Ticaret” konulu kariyer söyleşileri programı düzenlendi. Söyleşiye, Trakya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Topluluğu Akademik Danışmanı ve Uluslararası Ticaret Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, Depar Group Ayakkabı San. Tic. Ltd. Şti. Dış Ticaret Müdürü Talat Apaydın, Dış Ticaret Uzmanı Ahmet Uzun, Trakya Üniversitesi Teknopark bünyesindeki Cosmos Proje Yazılım Eğitim Tic. Ltd. Şti. Koordinatörü Nurşah Alkan ve global bir şirkette satış departmanında görev yapan Birsel Şen ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Trakya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Topluluğunca gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan “Uluslararası Ticaret” söyleşilerini ilkinde, Türkiye ve dünya ekonomisi ve ticareti ile ilgili güncel konular ve dış ticarette kariyer planlaması konuşuldu. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlik, sektör profesyonelleri ile Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi. Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü programından mezun olan ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilen öğrencilerin de konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Uluslararası Ticaret Topluluğu Akademik Danışmanı ve Uluslararası Ticaret Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları hatırlattı ve gelecek hedeflerinden söz etti. Amaçlarının, dış ticaret alanında kariyer hedefleyen ve bu yola hali hazırda çıkmış gençleri, sektör temsilcileri ve çalışanlarıyla buluşturmak olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, “Trakya Üniversitesi olarak, dış ticaret alanında yeterli düzeyde teorik ve uygulamalı çağdaş bilgi ve beceri ile donatılmış, alanıyla ilgili güncel bilgilere ve evrensel bakış açısına sahip, sorun çözme yeteneği ve pratiği gelişmiş mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Özel sektör ya da kamu kurumlarının ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştirme amacıyla, alanında uzman veya tecrübeli kişi veya sektörlerle iş birliği ve koordinasyon içerisinde faaliyetler gerçekleştirmek en önemli misyonumuz. Bizler de bu hedef ve amaçlar doğrultusunda, bu platformların oluşmasına öncülük ediyoruz. Dış ticaret alanında güncel konulara değinmek suretiyle gençlerimizi meslek yaşamına hazırlamada bu tür etkinliklerin, ufuk açıcı ve motive edici olduğunu düşünüyoruz. Öğrencileri ve sektör temsilcilerini buluşturacak organizasyonlara imza atmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Kariyer planlamasının temel amacı, kariyer planı yapma ve geliştirme süreçlerinde etkili olan faktörler ve dış ticaret konularının konuşulduğu söyleşide konuşmacılar, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Reel sektörden önemli temsilcilerin katıldığı etkinlikte, kariyerlerine yön verecek basamakları oluşturan fikir ve deneyimlerle buluşmak isteyen öğrencilere eşsiz bir öğrenme ortamı hazırlandı. Programda, yaşamlarından aktardıkları deneyimlerle öğrencilere liderlik becerilerini geliştirme ve kariyer seçeneklerini çeşitlendirme konusunda önemli bilgiler sunan katılımcılar, öğrencilerin dış ticaret konusundaki sorularına da yanıt verdi. Sohbet ortamında gerçekleşen söyleşide mezun öğrencilerimiz eğitim hayatları ve kariyer yolculukları hakkında da bilgiler vererek, salonu dolduran öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine rehberlik etti.

Kariyer planlamasının temel amacı, kariyer planı yapma ve geliştirme süreçlerinde etkili olan faktörler, dil eğitiminin önemi, staj yapmanın sağladığı olanaklar, kariyer yolculuğuna yeni başlayanlar için tavsiyeler gibi pek çok konunun konuşulduğu ve tartışmaya açıldığı buluşma, Uluslararası Ticaret Topluluğu üyelerinin katkıları ve davetli konuşmacılara hediye takdimi ile sona erdi.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Sertan ATASOY

Bu içerik 06.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 682 kez okundu.