TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KARAAĞAÇ YERLEŞKESİNDEKİ CUMHURİYET FİDANLARI KÖK SALIYOR...

Cumhuriyetin bir simgesi olarak Trakya Üniversitesi tarafından gelenekselleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fidan Dikim Töreni, Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Tarihte birçok devlet kurmuş büyük Türk milletinin, Cumhuriyetin 97. yılını kutladığını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 600 yıl üç kıtaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin son yıllarının büyük acılarla geçtiğini belirtti. Balkanlardan uzaklaştırılan ve Anadolu’dan da uzaklaştırılmak istenen Türk milletinin ölüm-kalım mücadelesi verdiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “Bu büyük millet esir olmaktansa ‘Ya İstiklal Ya Ölüm!’ demiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla beraber Anadolu’da ateşi yakılan bu mücadele, tüm vatanı baştan sona sarmış ve yedi düvele karşı verilmiştir. Bu kutlu mücadelenin sonunda 29 Ekim’de ilan edilen cumhuriyetle aziz milletimiz yürüyüşüne devam ediyor.” dedi.

Kuruluşundan bu yana pek çok neslin cumhuriyetle yetiştiğini vurgulayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bizler de Cumhuriyetin yetiştirdiği nesiliz. Bizden sonra da evlatlarımız yetişiyor. Cumhuriyetin bayrağını inşallah aldığımızdan yerden daha ileriye taşıyacağız. Trakya Üniversitesi ailesi olarak bu inanç ve bu ruhla kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Çok daha güzel günlerde buluşmak için canla başla mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mazlum birçok milletin umudunun aziz Türk milleti olduğunu ve bu umudun güçlenerek ilerlemesi için her gün aynı inanç ve kararlılıkla çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu büyük milletin şanlı günleri inşallah yakında geri gelecek. Bu güzel günlerin en yakın zamanda gelmesi için yaptığımız çalışmaların yanı sıra Trakya Üniversitesi olarak güzel bir geleneğimiz de var. Diktiğimiz bu ağaçla Cumhuriyetimize güzel bir nişane bırakalım. Fidanı bizler dikiyoruz ama çocuklarımız sulayacak ki fidanlar gibi onlar da cumhuriyetle büyüsünler.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar tarafından Cumhuriyetin 97. Yıl fidanının dikimi gerçekleştirildi.
Bu içerik 29.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 935 kez okundu.