TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE UKRAYNA V.N. KARAZİN KHARKİV ULUSAL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Ukrayna V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zarif F. Nazyrov ile Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Iryna O. Shteimiller ve beraberindeki heyet, uluslararası iş birliği amacıyla Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. 25 Temmuz 2018’de Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Bitlis Eren Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı. Hayata geçirdiği uluslararası iş birlikleriyle bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyen Trakya Üniversitesi, akredite olmak, seçkin birliklere üye olmak ve stratejik ortaklıklar kurmak amacıyla Ukrayna V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak projeler üretilmesi ve ortak bilimsel-akademik çalışmalar gerçekleştirilmesi konularını kapsayan bir iş birliği protokolüne imza attı. 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuyla ilgili, “Trakya Üniversitesi olarak uluslararası donananıma sahip, alanında yetkin öğrenciler yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimize sunduğumuz olanakları her geçen gün daha da zenginleştiriyoruz. Bunun için küresel çapta tanınan, saygın kurumlarla iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. En büyük etkinliğimizi Balkanlarda göstermekle birlikte, Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra farklı coğrafyalardan üniversitelerle yaptığımız ikili iş birliği anlaşmaları sayesinde öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştiriyor, akademisyenlerimize yeni ufuklar açıyoruz. Bu kapsamda, Ukrayna V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi’yle iş birliğine gitmekten de büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. 
Ukrayna V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zarif F. Nazyrov ise “Yunanistan, Türkiye ve birçok Batı ülkesiyle iş birliği içerisindeyiz. Türk üniversiteleriyle nitelikli ve olumlu sonuçlar aldığımız projeler, çalışmalar ve iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Şu anda Türk üniversitelerinin yanı sıra ve Avrupa ile göçmen öğrenciler üzerine yaptığımız çalışmalar var. Birçok üniversiteden, farklı kültürlerden gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca üniversitemizde çok değer verdiğimiz büyük bir ‘Türk Kültür Merkezi’ var. Bulunduğu bölgedeki hakimiyeti, özel konumu ve birikimiyle Trakya Üniversitesi ile çalışmayı arzuluyor ve birlikte gerçekleştirebileceğimiz ortak projeler olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini aktardı.
 
Trakya Üniversitesi’nin uluslararası arenadaki etkinliğinin daha da artması noktasında önemli bir adım olan anlaşma; ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretimi, bilimsel ve teknolojik araştırma geliştirme projelerini, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler alanlarında yapılacak ortak çalışmaları içeriyor. Ayrıca Trakya Üniversitesi ve Ukrayna V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi arasında 2+2 Lisans,  3+2 Lisans + Yüksek Lisans öğrenci değişim programlarıyla öncelikle “Temel Bilimler” olmak üzere öğrencilere çift diploma ve öğretim elemanı değiştirme programlarını kapsıyor. 
İş birliği protokolü imzalarının atılmasının ardından Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’ın eşliğinde yöresel lezzetleri deneyimleyen heyet, sonrasında Trakya Üniversitesi Sultan 2. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni gezdi.
Bu içerik 26.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1614 kez okundu.