TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE SOYYİĞİT GIDA SAN. TİC. A.Ş. ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Trakya Üniversitesi ile Soyyiğit Gıda San. Tic. A.Ş. arasında öğrencilerimizin kariyer gelişimlerini destekleyecek iş ve staj süreçleri, sektör tanıtımı, tecrübe aktarımı ve eğitim konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye’de 3+1 İş Yeri Eğitim Modeli’ni ilk hayata geçiren üniversitelerden biri olan Trakya Üniversitesi, iş birliklerini ve programın kapsamını genişletmeye devam ediyor. Sanayi-üniversite iş birliğine güzel örnekler sunan Trakya Üniversitesi; öğrencilerinin mesleki tecrübelerini zenginleştirmek, mezuniyet sonrası istihdam süreçlerini hızlandırmak, eğitimlerini çeşitlendirmek ve iş dünyasına akademik tecrübelerini aktarmak adına bölgenin en eski ve köklü firmalarından Soyyiğit Gıda San. Tic. A.Ş. ile iş birliği protokolü hayata geçirdi.

Protokol öncesinde Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakkı Mevlüt Özcan, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ve Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı; Soyyiğit Gıda San. Tic. A.Ş'ye gerçekleştirdikleri ziyarette; Soyyiğit Gıda Sosyal İşler ve Resmi Kurumlar Müdürü Ahmet Bulut ve Soyyiğit Gıda İnsan Kaynakları Şefi İlyas Aydoğdu ile süreç hakkında görüşerek 3+1 İş Yeri Eğitimi ve protokol hakkında bilgi aktardılar.

Soyyiğit Gıda Edirne Merkez Binası’nda gerçekleşen törende protokole Trakya Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Soyyiğit Group adına Yönetim Kurulu Başkanı Temel Soyyiğit imza atarken törende MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin de hazır bulundu.

Bölgenin en köklü ve kurumsal firmalarından biri olan Soyyiğit Group ile iş birliğine gitmekten ve 3+1 İş Yeri Eğitim Modeli’ni bölge geneline yaymaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Bu modelin ilk uygulayıcılarından biri olarak üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamında örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Meslek yüksekokullarımızda okuyan öğrencilerimiz bu model sayesinde henüz okul sıralarındayken mesleki tecrübe ediniyorlar, sektöre uyum sağlıyorlar. Aynı şekilde sektör de ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünü Trakya Üniversitesinin güçlü akademik birikimi ile donanmış gençler sayesinde karşılamış oluyor. Soyyiğit Group farklı alanlardaki iş kolları ile tüm öğrencilerimize sektörün kapılarını aralayacaktır. Kendilerine sıcak karşılamaları ve iş birliğinin hayata geçmesine yönelik yapıcı yaklaşımlarından ötürü teşekkür ederim. İş birliklerimiz artarak devam edecek.” şeklinde konuştu.

Bu içerik 04.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 401 kez okundu.