TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİ PRİZREN ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Balkanlar yükseköğrenimini buluşturan ve ortak hedeflere yönelten Trakya Üniversitesi, Prizren Üniversitesi’ne (Universitetit të Prizrenit Ukshin Hoti) bir ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada ile birlikte Trakya Üniversitesi’nin uluslararası mezunlarından, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Soner Yıldırım ve Doç. Dr. Shemsi Morina ile Prizren Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nde bir araya geldi. Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Ismet Temaj bir yakınının ani vefatı nedeniyle görüşmeye katılamadı. İki üniversite arasındaki mevcut iş birliklerinin masaya yatırıldığı görüşmede yeni iş birliklerinin geliştirilmesi gündeme geldi.

Trakya Üniversitesi olarak Balkanları ve Balkanlar yükseköğrenimi bir araya getirmek, geliştirmek ve güçlendirmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanlar vizyon ve misyonu içerisinde özel bir konuma sahip Kosova’nın yine özel bir konuma sahip Prizren Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Türk nüfusun yoğun yaşadığı Prizren’de 2010 yılından bu yana yükseköğrenim faaliyetlerini sürdüren Prizren Üniversitesi’nin Türkçe eğitim vermesinin özel bir anlam ifade ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “Prizren Üniversitesi’nin akademik gelişimini desteklemek adına her türlü iş birliğine hazırız. Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) özelindeki iş birliklerimizi geliştirmek, başta öğrenci ve çalışan değişimleri olmak üzere staj, sosyal ve kültürel faaliyetlerle bir arada olmak niyetindeyiz. Prizren Üniversitesi ile 2+2 ortak lisans programları geliştirmek istiyoruz. Aynı şekilde Türkçe-Arnavutça yaz okulları açılması gibi bir projemiz mevut. Prizren Üniversitesi’nin değerli yöneticileri ile bir araya gelerek atılacak ortak adımları görüşme imkânı bulduk. İki ülke ve üniversite arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Prizren Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Ismet Temaj’a sabır ve başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Soner Yıldırım ve Doç. Dr. Shemsi Morina, Trakya Üniversitesi’nin birikim ve deneyimlerinden faydalanmak adına oldukça verimli bir ziyaret olduğunu ifade etti. Balkan Üniversiteler Birliği’nde, Trakya Üniversitesi’nin öz verili çalışmaları ile Balkan üniversitelerinin bir araya geldiğini ve bunun Balkanların yükseköğreniminin gelişmesine çok önemli katkılar sağladığını belirtti. Trakya Üniversitesi’nin Balkan coğrafyasına bilim ve sevgi tohumları ektiğini ifade eden Rektör Yardımcıları, en yakın zamanda yeni ve güçlü iş birliklerini hayata geçireceklerini ve Edirne’ye gelerek Trakya Üniversitesi’ni ziyaret edeceklerini dile getirdi.
Bu içerik 27.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 512 kez okundu.